7

ное.

Обидите разболяват, мълчанието лекува!

Според аюрведа речта е проявление на прана – жизнената сила, вселенската енергия

Колкото повече е тя, толкова по-здрав, успешен, харизматичен и хармоничен е човекът.

Най-голямо количество прана се изразходва, когато говорим. Особено когато критикуваме, осъждаме, предявяваме претенции, ругаем. Във Ведите празнословието се нарича „праджалпа“. Именно тя е едно от главните препятствия по пътя към духовния и материалния прогрес.

Дори кармата се определя от речта ни!

Важно е да, се помни, че ако критикуваме някого, поемаме върху себе си негативната карма и лошите качества на този човек. Хората, които разговарят грубо, заемат последните места във всички йерархии.

Във ведическата астрология за оскърбленията отговаря сенчестата планета Кету. Това е планетата, която дава бърза, почти мигновена реакция. Освен това Кету дарява освобождение. Но в отрицателен аспект тя наказва за оскърбленията и непочтителната реч, като лишава бързо човека от всичко, което е достигнал в духовен и материален план. Във ведическата цивилизация хората се учат да внимават какво казват. Докато човекът не заговори, трудно можеш да се ориентираш какъв е.

Специалистите в областта на тънките материи смятат, че хората, които псуват и имат груб и оскърбителен речник, получават черно петно на определено място в тънкото си тяло. Впоследствие то може да прерасне дори в туморно образувание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts