7

ное.

„Нямаш документи“. Бездомник спечели от лотарията, но не може да си прибере печалбата

Бездомник от Италия спечели цяло състояние от лотарията, но поради липса на документи не може да си прибере късмета, съобщи Corriere Adriatico

Италианецът Джанлуиджи, по прякор Касано, известно време залагаше на едни и същи седем числа в лотарията SuperEnalotto с надеждата да спечели пари и да спре да живее на улицата. На 24 октомври той купил лотариен билет за евро и половина в книжарница в град Сенигалия, област Марке, и позна четири числа и числото „суперзвезда“. В резултат на това Джанлуиджи спечели голяма сума от 37 000 евро. След приспадане на данъците трябваше да получи около 30 000 хиляди евро.

Джанлуиджи обаче имаше проблеми с получаването на печалбата си поради липсата на необходимите документи. „За да изтеглите парите, имате нужда от здравноосигурителна карта, но аз нямам такава, имам само стария данъчен код, не е добре“, каза Джанлуиджи пред репортери. Той също така добави, че парите ще му позволят да не се нуждае от нищо и „да продължи да остава невидим“.

Джанлуиджи доброволно помага на собственик на магазин за тютюневи изделия от историческия център на Сенигалия. „Заради акцента му го наричаме Касано – на името на националния играч – и той се смее в отговор. Радвам се, че спечели, защото той обикновено спи по пейки или в благотворителен приют, преживява с това, което намери по улиците. Когато е в града, обикновено играе на лотарията“, каза собственикът Масимо Севери.

Той и Джовани Бомпеци, директор на благотворителната фондация Сенигалия, сега търсят начини да получат копия на документи за Касано, които биха му позволили да си прибере късмета.

Джанлуиджи не живее постоянно в Сенигалия. Тази година той остана в града до юни и се върна чак през октомври. Той пътува често в други градове и селища. Въпреки това Джанлуиджи е познат и обичан в града.

През август 2022 г. той стана герой на Сенигалия: когато на една от улиците започна да се срутва корниз, той вдигна тревога и предупреди минувачите за опасността.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts