17

окт.

Неочевидни причини, поради които един мъж може да ви пожелае

Понякога един мъж може да в и пожелае точно в момента, в който сте решили, че се е отказал, или самите вие искате да се откажете

Затова е най-добре, след продължителни срещи с желания от вас мъж, да спрете да полагате кой знае какви колосални усилия, а просто да се спрете и да се насладите на момента.

Ето няколко не особено типични причини, поради които един мъж може да ви пожелае

Приличате на него самия

Изследванията доказват, че вкорененият стереотип „противоположностите се привличат“ е пълна глупост. „Партньорите, които са сходни по много критерии, като тип личност например, с по-голяма вероятност ще могат да живеят заедно. Това облекчава взаимното разбиране“, казва Джан Гонзага, автор на изследвания на двойките.

Дълго го гледате в очите

Джоан Келерман -психолог от Университета на Масачузетс, провел
следния експеримент. 72 непознати помежду си ученици в горните класове са разделени на двойки и се гледат в очите по две минути. „По-късно те споделят, че за това време изпитват нарастващо влечение към човека отсреща – разказва той. – Следователно продължителният зрителен контакт може да разпали у вас чувства към човек, когото виждате за първи път.“

Имате правилен мирис

Изследване на Университета на Южна Калифорния показва, че на жените, които са в овулация, им харесва миризмата на тениските, носени от мъже с високи нива на тестостерон. Това напълно се обяснява с инстинктите за продължение на рода. Такъв„аромат“привлича, защото, ако у представителите на силния пол се изработва голямо количество от мъжкия хормон, а това свидетелства за добра генетика.

За мъжете също е важно как мирише партньорката им. Само че те отдават предпочитание на ароматите, които хармонират с жената. За идеален се смята миси-рът на тялото след душ, а парфюмът трябва само меко да го допълва този приятен.
ПО някои

Приличате на родителите му

Психологът от Университета „Сент Андрюс“ Дейвид Перет и колегите му установили, че ни привличат партньори, които имат същия цвят на очите и косите като на нашите родители. Възрастовият диапазон на хората, които ни харесват, също нерядко се корени в нашето детство. В зряла възраст се влюбваме във връстници на хора от нашето обкръжение, когато сме били деца.

„Установихме, че жените, чиито родители в момента на раждането им са били над 30-го-дишни, много повече са привлечени от зрели мъже – заключават авторите на изследването. – Предпочитанията на мъжете във възрастовия диапазон на жените са ориентирани към възрастта на собствените им майки, но не и на бащата.“

Изгледате леко по-малко привлекателни от него

Проведен е експеримент, в хода на който първо на всички участници давали оценка за физическата им привлекателност. А след това на случаен принцип подбирали партньор за всеки. След това участниците са анкетирани доколко са удовлетворени от това как е минала срещата им. Онези, които имали висока оценка за своята привлекателност, били по-резки и строги в своите съждения (дори и партньорът им да е със същата като тяхната оценка). Колкото по-добре изглеждал събеседникът им на срещата, толкова по-малко те били доволни как е минала тя.

Но това се отнасяло само към много привлекателните хора. За повечето все пак по-важното е да са в еднаква степен красиви с партньора си.

Източник: woman.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts