Натурални масла, които могат да се използват като слънцепретпазен крем

слънцепредпазен крем

Кой натурални масла можете да използвате?

Готвите ли се за почивка? Искате ли да знаете какви естествени алтернативи да използвате за предпазване от UV увреждане? Ако е така, продължете да четете тази статия, която изброява най-добрите нетоксични, естествени масла, които могат да се използват като слънцезащитен крем.

Най-ефективните масла с естествен  крем

Трябва да отбележим, че дори да натриете слънцезащитен крем или домашно приготвени масла, ултравиолетовите лъчи могат да бъдат много вредни. Така че, уверете се, че правите и следното:

Носи шапка

Избягвайте да излизате навън цял следобед.

Нанасяйте повече слънцезащитен крем на всеки 2 часа или когато излизате в океана.

Бъдете внимателни и спазвайте подходящите часове за слънчеви бани. Опитайте се да се върнете в хотела, къщата или където и да сте отседнали (дори ресторантът може да ви осигури убежище), когато слънчевите лъчи са най-силни.

И не разчитайте на облачни дни! Слънцето може да бъде също толкова мощно. Само защото не можете да го усетите върху кожата си, не означава, че не можете да изгорите.

Някои масла могат да действат като естествен слънцезащитен крем

Най-добрите нетоксични, естествени масла, които могат да се използват като слънцепредпазен крем, включват:

Масло от авокадо

Трябва да смесите това с масло с най-малко 15 слънцепредпазен крем. Можете да намерите тези масла в билкови магазини или в магазини за био храни.

Ако се чувствате толкова склонни, можете също да извадите месото от авокадо и да го нанесете върху кожата си. Не използвайте твърде много, но в противен случай ще станете зелени, като Невероятния Хълк! Всичко, от което се нуждаете, е един слой, за да намалите абсорбцията на UV лъчи.

Масло от пшеничен зародиш

Това е евтино и неоцветено масло. Той е страхотен антиоксидант и ще осигури на кожата ви витамин Е.

Сигурен съм, че вече знаете, но това хранително вещество подобрява здравето на кожата, предотвратява преждевременното стареене и  лекува бръчките отървава от бръчките. И ако това не е достатъчно, той има способността да възстановява или предотвратява щетите, причинени от ултравиолетовите лъчи.

Кокосово масло като сълнцезащитен крем

Можем да използваме кокосово масло по много различни начини…то е повече от универсално! Има характерна миризма, което го прави най-желаното масло за лятото.

Той не само защитава кожата ви, но също така предпазва косата. Смесете го с най-малко 8 SPF или повече и го разнесете върху тялото, косата и не забравяйте скалпа си. Ще миришеш на сладкиш… наистина неустоим.

Кокосово масло

Можем да използваме кокосово масло по много различни начини…това е повече от универсално! Има характерна миризма, което го прави най-желаното масло за лятото.

Той не само защитава кожата ви, но също така предпазва косата. Смесете го с най-малко със малко слънцепредпазен крем или повече и го разнесете върху тялото, косата и не забравяйте скалпа си. Ще миришеш на сладкиш… наистина неустоим.

Бадемово масло

Това е едно от най-популярните етерични масла. Има естествени сълнецепредпазни свойства, който е малко нисък, но съдържа голям източник на витамин Е, който помага да се запази кожата млада и мека.

Също така е чудесно за косата, тъй като помага за мекота и блясък. Бихте могли да го използвате и в смес с друг вид крем.

Масло от червена малина

Въпреки че не е лесно достъпно, хубавото на това масло е, че предлага изключително висока SPF защита, между 30 и 50. То съдържа витамини А и Е, които поддържат кожата млада и намаляват възпалението.

Има гъста консистенция и не е необходимо да се смесва с нищо друго. Недостатъкът е, че не мирише на плодове, а по-скоро има силна, леко неприятна миризма за чувствителни носове. Но добрата новина е, че изчезва в рамките на един час!

Масло от соеви семена

Използвано на Изток за готвене (много азиатски ястия се приготвят със соево масло), това масло съдържа и страхотни свойства за защита на кожата от слънцето. Само няколко капки са достатъчни за защита на слънцето от UV лъчи. Освен това омекотява кожата и практически няма миризма.

Масло от жожоба

Жожоба обикновено се използва в козметични процедури, като шампоан и сапун, например. Той е чудесен за лечение на лющене или суха кожа. Овлажнява и предпазва от слънцето, но бъдете внимателни, защото това масло не е страхотно за защита срещу UV лъчи. Ако обаче го комбинираме с друг крем, става по-полезен.

Източник: https://www.tellerreport.com/https://pixabay.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

микроцимент

Какво е микроцимент и за какво може да се използва?

татуировки

Какви са рисковете за кожата има от правенето на временни татуировки?