натурални слънцезащитни масла

12

юни

7 натурални слънцезащитни масла, които са не по-лоши от скъпите кремоте

Кои натурални слънцезащитни масла може да използвате през лятото?

Готвите ли се за почивка? Искате ли да знаете какви естествени алтернативи да използвате за предпазване от UV увреждане? Ако е така, продължете да четете тази статия, която изброява най-добрите нетоксични, естествени масла, които могат да се използват като слънцезащитен крем.

Трябва да отбележим, че дори да натриете слънцезащитен крем или домашно приготвени масла, ултравиолетовите лъчи могат да бъдат много вредни. Така че, уверете се, че правите и следното:

  • Носете шапка
  • Избягвайте да излизате навън цял следобед.
  • Нанасяйте слънцезащитен крем на всеки 2 часа или след всяко влизане във водата.
  • Бъдете внимателни и спазвайте подходящите часове за слънчеви бани. Опитайте се да се върнете в хотела, къщата или където и да сте отседнали (дори ресторантът може да ви осигури убежище), когато слънчевите лъчи са най-силни.
  • И не разчитайте на облачни дни! Слънцето може да бъде също толкова мощно. Само защото не можете да го усетите върху кожата си, не означава, че не можете да изгорите.

Най-добрите и нетоксични, натурални слънцезащитни масла, които могат да се използват като слънцепредпазен крем, включват:

1. Масло от авокадо

Маслото от авокадо трябва да се смеси с най-малко 15 SPF слънцепредпазен крем. Можете да намерите тези масла в билкови магазини или в магазини за био храни.

Ако изгаряте много лесно, може също да използвате месестата вътрешност от авокадо и да я нанесете върху кожата си. Не използвайте твърде много, защото в противен случай ще станете зелени, като Невероятния Хълк! Всичко, от което се нуждаете, е един слой, за да намалите абсорбцията на UV лъчи.

2. Масло от пшеничен зародиш

Това е евтино и безцветно, но много ефективно натурално масло. Той е страхотен антиоксидант и ще осигури на кожата ви витамин Е.

Вече знаете, но това хранително вещество подобрява здравето на кожата, предотвратява преждевременното стареене и премахва бръчките. Витамин Е също така има способността да възстановява или предотвратява щетите, причинени от ултравиолетовите лъчи.

3. Кокосово масло

Можем да използваме кокосово масло по много различни начини…това е повече от универсално!

То не само защитава кожата ви, но също така предпазва косата. Смесете го със слънцезащитен крем с най-малко 8 SPF или повече и го разнесете върху тялото, косата и не забравяйте скалпа си.

4. Бадемово масло

Това е едно от най-популярните натурални слънцезащитни масла. То има естествени сълнецепредпазни свойства и е богат източник на витамин Е, който помага да се запази кожата млада и мека.

Също така е чудесно за косата, тъй като я запазва мека и бляскава. Бихте могли да го използвате и в смес с друг вид крем.

5. Масло от червена малина

Въпреки че не е лесно достъпно, хубавото на това масло е, че предлага изключително висока SPF защита, между 30 и 50. То съдържа витамини А и Е, които поддържат кожата млада и намаляват възпалението.

Има гъста консистенция и не е необходимо да се смесва с нищо друго. Недостатъкът е, че не мирише на плодове, а по-скоро има силна, леко неприятна миризма за чувствителни носове. Но добрата новина е, че изчезва в рамките на един час!

6. Масло от соеви семена

Това масло съдържа и страхотни свойства за защита на кожата от слънцето. Само няколко капки са достатъчни за защита на слънцето от UV лъчи. Освен това омекотява кожата и практически няма миризма.

7. Масло от жожоба

Жожоба обикновено се използва в козметични продукти, като шампоан и сапун, например. Той е чудесен за лечение на лющене или суха кожа. Овлажнява и предпазва от слънцето, но бъдете внимателни, защото това масло не е страхотно за защита срещу UV лъчи. Ако обаче го комбинираме с друг крем, става по-полезен.

Източници: https://www.tellerreport.com; https://pixabay.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts