12

фев.

Най-романтичният ресторант в САЩ се намира в Чикаго

С наближаването на Свети Валентин все повече двойки в района на Чикаго търсят места за резервации за романтична вечеря. Според класация на Yelp, Ветровитият град разполага с множество романтични ресторанти и попада на едно от първите места в САЩ по този показател.

Критериите за включване в списъка се основават на ресторанти, които имат голям брой отзиви, включващи термини като „романтичен“ и „вечер за среща“.
Penumbra Wine Bar, стекхаус на Logan Square, известен също с предложенията си за морски дарове,
беше обявен за

най-романтичния ресторант в САЩ

от Yelp, с блестящи отзиви поради репутацията си на гореща точка за интимни срещи.

Освен него, престижният стекхаус на река Норт Bavette’s Bar и Beouf също бяха включени в списъка, достигайки 12 място, като рецензенти похвалиха модерния начин на приготвяне на много американски традиционни ястия. Само на няколко метра, на West Kinzie Street, се намира и нареденият в класацията на 52 място италиански ресторант Ciccio Mio. Още едно място в Чикаго, Il Porcellino, беше наредено в списъка на Yelp под номер 57.

Където и да сте решили да празнувате обаче, време е да побързате с резервацията, ако все още нямате такава, съветват ресторантьорите.

Правенето на резервации вече има смисъл, каза Кристина Робинс от Тексаската ресторантьорска асоциация. „Повечето заведения започнаха да приемат резервации един месец предварително“, обясни тя.

Все още обаче не е късно. Правенето на резервации сега ще помогне да се избегнат проблеми в последния момент, твърдят експертите. По думите им

Свети Валентин е третият най-популярен ден за вечеря навън,

като повече от една трета от възрастните планират да празнуват извън дома си.

Ако избраният от вас ресторант вече е резервиран, помислете за хранене извън нормалния прозорец, например около 17:00 часа. или след 20 ч., съветват експертите. А ако искате да избегнете тълпите, помислете за празнуване на уикенда преди или след Свети Валентин, който тази година се пада в сряда.

Но най-важно е с вечерята да осигурите изненада. „След разговори с над 1,500 двойки съм напълно убеден, че вечеря навън заедно с половинката е най-добрият начин“, каза д-р Ранди Шрьодер, експерт и семеен консултант. „С търсенето на изненада и за двама ви се стимулира изобретателността и така показвате, че цените половинката“, каза той. За най-добрия възможен начин за отбелязване на празника, д-р Шрьодер препоръчва да изберете

изненада, която ще има значение за любимия човек

„Ако например партньорът ви харесва китайска храна, идете на китайски ресторант, който никога не сте посещавали. Ако обича сладолед, идете в сладкарница, чиито сладоледи никога не сте опитвали. Ако половинката обича разходки в парка, идете на място, на което досега не сте били. Един от начините да почерпите нов опит в предоставянето на изненада е да правите неща заедно, които не струват пари“, добави той. Д-р Шрьодер съветва семейните двойки да намерят начин да излязат извън дома за Св. Валентин, макар да е наясно, че има семейства с малки деца или пък с ограничени финансови възможности. „Не е задължително да излезете за два, три или четири часа, можете да сте навън само за час. Имам опит с двойки с разчупено мислене, които излизат заедно за закуска в събота сутрин за един час и си прекарват чудесно заедно.

Това става прелюдия и към един прекрасен уикенд. Какъвто и да е поводът, излизането извън дома и прекарването на време и

да празнувате преди или след деня е нормално,

ако това е удачно и за двама ви, но задължително трябва да го обсъдите предварително, съветва експертът. „Не бихте искали партньорът ви да си помисли, че сте забравили за Св. Валентин. Ако не празнувате на деня, все пак е добре да изненадате половинката с нещо дребно на 14 февруари – картичка, дори бележка. Розите и свещите изчезват бързо, важно е общуването на четири очи, уважението към другия и жестовете в съвместни дейности, които изискват саможертва. Привилегия, а не задължение е да прекарвате време заедно всеки ден, не само на Св. Валентин. Времето само за вас, разговорите, докосването по време на празника ще е от особено значение и за двамата партньори“, каза д-р Шрьодер.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts