цветове и бои

28

май

Най- подходящите цветове и бои за различните пространства във вашия дом

В тази статия ще научите как да направите правилния избор за всяка една стая на вашия дом

Точно както има голямо разнообразие от цветове, има и множество видове покрития за бои за всяко пространство във вашия дом.

Прилагането на правилния тип ще позволи избраният тон и текстура да останат в перфектно състояние.

Затова ще ви обясним всичко за идеалните видове боя за всяко пространство във вашия дом. По този начин ще можете да се наслаждавате на избраните цветове по-дълго, избягвайки скъпи грешки или необходимостта да пребоядисвате повече от необходимото.

Въпреки че боите се делят на две големи групи: на водна основа и на маслена основа, пазарът е иновативен и ни предлага повече. По този начин можем да намерим опции в тези категории, съдържащи допълнителни компоненти, които помагат в борбата с всичко, което може да развали боята.

Освен че трябва да обмислите цветовете, с които искате да боядисате вашите пространства, трябва да разпознаете и точните видове боя, подходящи за всяка стая. Фактори като излагане на прах, влага или вода правят специална боя необходима в повечето случаи.

Спалня

Спалнята е може би най-личното пространство в къщата. Това е мястото, където почиваме и споделяме интимни моменти. В допълнение към боядисването в любимия ни цвят, трябва да помислим за избора на миеща се, дълготрайна и безоловна боя.

По този начин можете лесно да почистите петна, причинени от драскотини по мебели или случайни стъпки, особено в детска спалня. За да избегнете проблеми по време на нанасяне, изберете и хипоалергенна боя без мирис.

Дневни и трапезарии

И дневната, и трапезарията са много популярни и натоварени пространства в дома. В този случай също трябва да изберете миеща се и издръжлива боя. В зависимост от местоположението на стаите и наличието на прозорци, стените могат да бъдат изложени на различни външни агенти. Затова е идеално да изберете боя, която можете да почистите, без да рискувате да повредите.

Кухня

Кухнята е изложена на влага, пръски масло и всякакви мазнини от приготвянето на храната. Поради тази причина е идеално да използвате пластмасова или латексова боя в това пространство. Това ви позволява да миете и почиствате стените на кухнята, без да ги засягате и без да оставяте остатъци.

Всъщност за по-голяма покривност отгоре може да се нанесе и синтетичен емайл, което позволява боята да се запази много по-дълго. По същия начин боята трябва да е противогъбична, за да се избегне размножаването на микроорганизми поради влажността.

Баня

Както в кухнята, банята обикновено е влажно пространство. Поради тази причина е необходимо да се нанесе противогъбична, водоустойчива боя, която е водоустойчива и предлага високо покритие.

Външни пространства

Външните пространства са изложени на промени в климата и температурата, включително дъжд и слънце, което може бързо да повлияе на цвета. В този случай трябва да използвате специални външни бои, устойчиви на алкалност, които могат да се мият и съдържат противогъбична защита.

Например, можете да използвате акрилна боя, която има висока устойчивост на атмосферни влияния. Друг вариант е пластмасова боя, малко по-евтина от предишната, която предпазва и външните стени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts