Най-добрите домашни маски при напукани пети

Сухи и напукани пети са обичаен проблем дори и през студения период

Горещо време, отворени обувки, разходки по пясъка – всичко това е изтощило кожата


За да върнете мекотата и красотата на петите, ще са нужни комплексни грижи.

Кожата има нужда от подхранване в дълбочина, но преди това трябва да е добре почистена. Скраб през лятото се използва три пъти в седмицата, може и през ден. Честите процедури няма да навредят. Смесете 1 с.л. зехтин (или друго козметично масло) с по 1 ч.л. счукана немного ситно морска сол и кафява захар. Напарете краката в топла вода, в която сте добавили няколко капки антибактериален разтвор, купен от аптеката. Може да използвате и няколко капки масло от чаено дърво или ябълков оцет. Изтрийте ходилата с приготвения скраб и груба гъба. Нанасяйте поне по 3 минути на всеки крак, ако искате да постигнете най-добър ефект.

Два пъти на ден мажете петите си с богат подхранващ крем за крака. Създайте си правило, когато слагате крем на лицето, до поглезите и краката. В началото ще ви се струва странно, но бързо ще свикнете. Вечер преди сън също е важно да подхраните петите. Използвайте хидратиращ крем, а ако краката ви се потят прекомерно – дезодориращ.

Два пъти в седмицата нанасяйте на ходилата козметично масло. Най-подходящо е от кокос или от ший. Те съдържат съставки, които подпомагат зарастването на нацепени пети, борят се със сухотата. Освен това много добре смекчават загрубялата кожа. Посред лято да обувате чорапи или да увивате краката си с найлон преди сън е издевателство, просто нанесете маслото и добре го втрийте час преди да си легнете. Постарайте се в това време да лежите или да седите с високо вдигнати крака.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Детето само ще покаже, че е готово за детската градина

Техниката „Седни да не паднеш“ овладява гнева