6

апр.

Най-вредните и дразнещи женски навици

Абсолютно всеки човек има добри и лоши навици. Най-често ние знаем за тях и осъзнаваме какво правим правилно и какво не

Но има и такива навици, които правим неволно и не осъзнаваме, че могат да навредят на нас и здравето ни. Това са 8 навика, от които трябва незабавно да се отървете.

1. Хапете устните си през цялото време

Някои момичета смятат, че ухапването на устни изглежда секси и привлекателно, докато други са на мнение, че това ще ги направи по-красиви и пълни. Ще ви разочароваме, но не. По този начин определено няма да можете да направите устните по-големи или да си хванете милионер за гадже, както направи Анастейша в Петдесет нюанса сиво. Това, което определено ще постигнете с успех, е ранното образуване на бръчки. И работата е там, че като ги хапете, кожата около устните се възпалява и в резултат на това се появяват пукнатини. Затова се отървете от този навик възможно най-скоро и нанесете балсам върху тях, за да можете да ги овлажните и да ги направите по-привлекателни.

2. Миене на зъбите след всяко хранене

Чували сме да казват, че трябва да си мием зъбите след всяко хранене, защото така ще се отървем от вкуса на храната в устата си, а и няма да искаме да ядем дълго време. Да, това може и да е вярно, но всъщност честото миене води до отслабване на зъбния емайл, което не е особено приятно. Но е важно да знаете, че това не се отнася за хората, които носят брекети. Трябва да миете зъбите си само два пъти на ден, за да не се появи кариес.

3. В леглото с телефона и дълго излежаване

Всички го правят това, въпреки катастрофалните последици, защото зрението започва да се влошава и телефонът ни пречи да заспим. Всеки знае, че радиацията от телефона влияе на мозъка и това е вярно, но тези лъчения пречат и на съня. Затова помислете следващия път, когато си легнете, струва ли си да вземете телефона със себе си.

4. Спите дълго през уикендите

За много от нас уикендът е единственият шанс за нормална почивка и дълъг сън, защото през работните дни се уморяваме много и изтощаваме както физически, така и психически. Но всъщност е просто невъзможно да спите цял уикенд. В края на краищата, като си лягате постоянно в различно време, вие разваляте модела си на сън. Единственият изход е да си лягате и да ставате приблизително по едно и също време. По този начин ще се почувствате много по-свежи, по-ведри и изпълнени с енергия.

5. Изстискване на пъпки

Знаете, че не бива да го правите, защото ще има обратен ефект. Но все пак, по неизвестна причина, решавате да разчоплите поредната пъпка. Всеки иска кожата му да е равномерна и без никакви обриви. Но трябва да разберете, че по този начин можете да внесете инфекция в кръвта или това може да доведе до образуването на още повече пъпки. И освен всичко изброено по-горе, стискайки пъпката, наранявате кожата и след това могат да се образуват грозни белези, които ще останат с вас за цял живот. Така че, ако тези злощастни „чудовища“ започнат да изскачат от вас, по-добре е да се свържете с дерматолог, който ще ви каже какво точно е, ще избере правилната индивидуална грижа за вас и ще ви даде полезни съвети.

6. Нанасяте овлажнител върху суха кожа

Сигурно си мислите: „Какво? Всъщност трябва да се нанася върху суха кожа, предназначена е да овлажнява! Но това не е съвсем правилно, по-добре е да нанесете овлажнител върху запарена, леко влажна кожа и за предпочитане веднага след душ. Така кремът ще успее да увеличи максимално свойствата си и ще постигнете желания ефект. Това се отнася както за крем за лице, така и за различни лосиони за тяло.

7. Стоите дълго под горещ душ

Горещият душ е много приятен, но не и за кожата ви. Трябва да знаете, че горещата вода много я изсушава и премахва естествените мазнини от нея, което се отразява не по най-добрия начин на външния й вид. Затова се опитайте да сведете до минимум времето, прекарано под душа, или се мийте с приятно топла или хладна вода.

8. Постоянно докосвате лицето и косата си

Прекарали сте целия ден в разходка по улицата и различни обществени места, докосвайки се до неща, които голям брой хора също са се докосвали преди вас. И след това със същите мръсни ръце сте пипали косата или лицето си. Съгласете се, досадно е. Мръсотията и мазнините по ръцете ви могат да доведат до обриви, пъпки и дразнене на кожата. Освен това постоянното докосване или сресване на косата ви на всеки 5 минути също не е добре, поради което тя се замърсява толкова бързо. Така че спрете да правите това веднага.

Източник: woman.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts