Как да се отървете от мухите у дома

Мухите са носители на опасни болести и затова трябва да се отървете от тях. В днешната статия ще ви кажем как да направите това

Още с настъпването на пролетта мухите започват да стават забележимо по-активни. Веднага след като температурата надхвърли 15 градуса по Целзий, те започват да летят навсякъде в търсене на храна. Мухите вероятно са хибернирали в пукнатините на къщата ви и затова скоро може да се появят от там или да долетят от улицата. За тях ще бъде доста трудно да отлетят обратно, тъй като не виждат препятствия поради ретикулярното си зрение. Има обаче доказани начини да си помогнете и да се предпазите от тези насекоми у дома.

Комарници

Това просто, но удобно средство не само спасява от мухи, но и от други насекоми, като комари, дребни бръмбари и миризливки. Важно е само да се следи целостта на мрежата, защото ако досадно врабче направи няколко дупки с човката си отвън, това ще бъде напълно достатъчно за насекомото да влезе в къщата. Експертите съветват да се поставят мрежи не само на прозорците, но дори и на вратите. Този съвет е особено подходящ за селската къща.

Неприятни миризми

Известно е, че мухите са много чувствителни към миризми. Някои хора използват това предимство успешно за борба с тези насекоми. Достатъчно е да вземете арома лампа и да добавите няколко капки етерични масла от лавандула, цитрусови плодове, мента, евкалипт. Дифузната миризма отблъсква мухите повече добре. Можете да използвате и карамфил – трябва да го изсипете в малък съд и да го оставите на масата.

Друг ефективен метод е пръскането на водка и алкохол из апартамента. Необходимо е да добавите тази течност към пулверизатор и внимателно да обработите апартамента.

Мухоловки

Един от най-разпространените методи за борба с насекомите. Капаните за мухи се продават в железарските магазини в най-различни форми. Някои под формата на лепкава лента, други под формата на бутилка със стръв, а трети под формата на токов удар. Същността на това устройство се крие във факта, че муха, която е усетила аромат, който я привлича, лети към него и след това попада в капан, от който вече няма способността да излезе.

Отрови

В допълнение към миризмите, които засягат мухите, има и смеси, които могат да ги отблъснат. Има няколко доказани народни рецепти. Те могат да бъдат направени лесно и просто у дома. И така, можете да вземете 1 грам захарин и 10 грама мед, да накиснете хартия с получената смес и да я поставете на перваза на прозореца.

Също толкова ефективна е смес от черен пипер с мляко, както и формалин, сода и кефир, смесени в равни пропорции. Това може да се използва и за покриване на парчета хартия и поставянето им на видно място. Между другото, има търговски смеси, които могат да отровят мухите, но е важно да бъдете внимателни с тях, защото ако децата или домашни любимци стигнат до тях, не може да се избегне отравяне.

Източник: ayzdorov.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 стайни растения, които ще привлекат богатство в дома ви

Детето

4 неща, които влияят върху развитието на детето