Можем ли да отслабнем като ядем банани?

Плодовете са много полезни, но диетите с ниско съдържание на въглехидрати имат едно условие: ако тези плодове не са банани

 

В хранителните режими бананите имат „лоша“ репутация. В тях има много захар и повече от достатъчно калории. Всеки месец 70 000 анкетирани се обръщат към Google с въпроса „Колко калории има в банана?“. Треньорът на звездите Харли Пастернак препоръчва на хората да се отдръпнат от този плод, а при спазването на кето-диета- тогава съществуванетна банани трябва да се забрави.

банани
Яжте банани за вашето здраве- те не са ваш враг!

Но защо?
Средно един банан съдържа 27 грама въглехидрати (повече от 2 резена бял хляб) и около 14 грама захар (фруктоза, която тялото приема леко и това води до натрупване на захар в кръвта). В 1 банан има около 105 калории.

Но ако наистина обичате банани, не е нужно да се разделяте с тях: „Те няма да подкопаят вашите усилия за намаляване на теглото„, уверява д-р Алиса Рамзи. Тя твърди, че: „Самият продукт никога не води до наддаване на тегло или загуба“.

банан
Препоръчва се да приемате по 1 банан преди или след тренировка- ще ви осигури сила преди тренировка и ще ускори възстановяването след нея.

Въпреки че в бананите наистина има захар, тази захар е естествена и не е същата като тази, която добавяте към кафето. В същото време бананите съдържат голямо количество калий и фибри, витамин С и В6, както и противовъзпалителни антиоксиданти.

Освен това, фибрите допринасят за загубата на тегло: проучване на медицинското училище в университета в Масачузетс показва, че едно просто увеличение на приема на фибри на ден с 30 грама води до загуба на тегло като повечето диети. Влакната от банан не позволяват рязка промяна при нивата на захарта в кръвта, причинена от неговата фруктоза.

 

This post was created with our nice and easy submission form. Create your post!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Азбучна истина за любовта

Интересен английски филм за България през 1965 г.