23

авг.

Можем ли да отслабнем като ядем банани?

 

В хранителните режими бананите имат „лоша“ репутация. В тях има много захар и повече от достатъчно калории. Всеки месец 70 000 анкетирани се обръщат към Google с въпроса „Колко калории има в банана?“. Треньорът на звездите Харли Пастернак препоръчва на хората да се отдръпнат от този плод, а при спазването на кето-диета- тогава съществуванетна банани трябва да се забрави.

банани
Яжте банани за вашето здраве- те не са ваш враг!

Но защо?
Средно един банан съдържа 27 грама въглехидрати (повече от 2 резена бял хляб) и около 14 грама захар (фруктоза, която тялото приема леко и това води до натрупване на захар в кръвта). В 1 банан има около 105 калории.

Но ако наистина обичате банани, не е нужно да се разделяте с тях: „Те няма да подкопаят вашите усилия за намаляване на теглото„, уверява д-р Алиса Рамзи. Тя твърди, че: „Самият продукт никога не води до наддаване на тегло или загуба“.

банан
Препоръчва се да приемате по 1 банан преди или след тренировка- ще ви осигури сила преди тренировка и ще ускори възстановяването след нея.

Въпреки че в бананите наистина има захар, тази захар е естествена и не е същата като тази, която добавяте към кафето. В същото време бананите съдържат голямо количество калий и фибри, витамин С и В6, както и противовъзпалителни антиоксиданти.

Освен това, фибрите допринасят за загубата на тегло: проучване на медицинското училище в университета в Масачузетс показва, че едно просто увеличение на приема на фибри на ден с 30 грама води до загуба на тегло като повечето диети. Влакната от банан не позволяват рязка промяна при нивата на захарта в кръвта, причинена от неговата фруктоза.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts