13

окт.

Лесни и ефективни готварски трикове, които не всеки знае

Направете и най-обикновените ястия вкусни с тези лесни, но малко известни и ефективни готварски трикове

  • За да не се разварят картофите, ако ги приготвяте по рецептата на Джейми Оливър

За да бъдат твърди картофите, които след това ще запечете, ако правите рецептата на Джейми Оливър, добавете лимон във водата по време на готвене.

  • Как да сварите вкусни картофи?

Когато варите картофи, леко отворете капака след като заврат. Това е необходимо, за да може нишестето да се „изпари“ от картофите. След това няма да им е нужно много време, за да се сварят, и освен това ще запазят формата си.

  • Направете деликатен хумус

Смелете нахута и омесете хумуса, когато всички продукти се охладят. Тъй като при нагряване растителният протеин в нахута започва да променя структурата си, той може да започне да се лющи. Ако смесвате хумус на студено, той ще стане деликатен, пухкав и нежен. Затова разбийте хумуса в студена купа или дори го поставете върху лед.

– Солете правилно пържолата

Необходимо е да посолите пържолата в самия край на готвенето, тъй като ако добавите много сол към месото преди печене или пържене, то ще пусне сок и няма да се пържи, а ще се вари. И високата температура на пържене няма да ви помогне в случая.

  • Тайната на добрия бульон

Водата е много важна за аромата на бульона. Колкото по -мека, толкова по -вкусен е бульонът.

  • Сменете зехтина

Маслото от гроздови семки не е толкова тежко или плътно като зехтина. Има приятен, неутрален вкус и често изобщо не се забелязва в салатата. Маслото от гроздови семки може успешно да заменени с зехтина, особено в моменти, в които имате нужда да разнообразите вкуса на салатите.

  • Как да замените солта?

Ако сте на диета без сол или просто искате да ограничите солта в диетата си, поръсете с лимонов сок. Киселинността на лимона ще замени солта и няма да имате нужда от излишни подправки.

  • Отървете се от миризмата на месо

Ако месото е малко застояло, кърви и започва да мирише, но все още не се е влошило (!) и е годно за консумация, трябва да се натрие с едра морска сол. Тя ще абсорбира чуждите миризми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts