24

ян.

Лекарски съвети за сваляне на висока температура на дете

Лекарите са на мнение, че в стремежа си да помогнат родителите често допускат грешки. В тази статия ще научите правилните начини за сваляне на висока температура на дете

сваляне на висока температура на дете

Има много съвети и разбирания за сваляне на температура при децата, които са остаряли и доказано не работят. В следващите редове ще ви запознаем с най-честите грешки, които родителите допускат в стремежа си да понижат температурата на детето си.

Не го карайте да яде. Липсата на апетит е естествена реакция на организма по време на болест. Предлагайте бульони, немлечни каши, задушени или варени зеленчуци, плодове, но не настоявайте, ако не иска. Не му давайте кисело мляко и млечни продукти. При температура над 38,5 градуса те могат да предизвикат повръщане, защото се вкисват в стомаха.

При температура и прием на лекарства за понижаването й организмът се дехидратира. Затова редовно го канете да пие вода и чайове.

Най-честите грешки при сваляне на висока температура на дете:

Не прекалявайте с дрехите и завивките. Тялото трябва да се охлади, не да се затопли. При треска е добре да му облечете само лека памучна дреха и да го покриете с леко одеяло.

Грешка е да слагате памперси на бебе с температура. За да се понижи тя, от повърхността на тялото трябва да се изпарява влага, а многослойният памперс пречи.

Не бива да правите мокри компреси, ако ръцете и краката на детето са хладни. Студените крайници са признак за спазъм на съдовете, което в съчетание с високата температура може да провокира крампи. В тази ситуация е необходим масаж на ръцете и краката.

Ако горепосочените съвети не помагат и температурата не спада, заведете детето на лекар

Ако все още не сте завели детето на преглед от специалист, а температурата не спада повече от 2-3 дни, няма място за колебаене и отлагане. Детският отганизъм е крехък и трябва да се вземат мерки незабавно, ако забележите, че няма подобрение.

Ако детето е на годинка или по-малко, е задължително да го заведете на лекар още при вдигане на температура, а не да чакате няколко дни.

Източници: https://steptohealth.com; https://pixabay.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts