8 неща в къщата, които ни правят нещастни

Какви предмети в апартамента трябва да се изхвърлят, за да подобрите живота си и да не сте нещастни, прочетете в селекцията

Дали са в къщата или апартамента, има неща и вещи, които ни правят нещастни без да подозираме

В дома на всеки от нас със сигурност има вещи и предмети, които ни правят нещастни. И вероятно сте забравили за много от тях отдавна. Фактът обаче остава факт: психолозите са сигурни, че някои интериорни детайли са способни да натрупват негативи.

1. Счупени и повредени съдове

Счупените и натрошени съдове нямат място в къщата. Първо, не е много естетически приятно да се използват напукани чаши и чинии, и второ, може, както казват психолози и експерти по фън шуй, да изгоним късмета по този начин. Затова не съжалявайте за вещи, които вече не могат да се използват, и ги изхвърлете в кошчето за боклук!

2. Бебешки неща, които не са в детската стая

Психолозите уверяват, че всеки предмет в къщата трябва да има свое място. Това важи и за детските дрехи и играчки. Играчките и пъзелите, например, трябва да са в чекмедже в стаята на вашето дете, а не разпръснати из кухнята или в спалнята ви. В противен случай ще бъде досадно. И ако не за вас, то за други членове на вашето семейство. Кой се нуждае от допълнителни и никому ненужни негативни емоции?

3. Книги, които не четете

Непрекъснато се променяме, а с нас и нашите вкусове и предпочитания в литературата. И така, защо да държите в къщата онези книги, които, може би, сега никога не бихте прочели? По-добре е да ги дадете в антикварна книжарница, или да ги замените за произведения, които може да станат подходящи за вас.

4. Застояли вестници и списания

Вестници и списания, които по някаква причина сте започнали да събирате, е по-добре да ги предадете на на вторични суровини. Защо се нуждаете от допълнителни боклуци в къщата? Само заемат място и събират прах.

5. Бебешки неща, от които никой няма нужда

Винаги можете да запазите любимата си кукла или плюшен слон, който вече няма да влезе в употреба. Но въпросът е: защо и за какво? Сега асортиментът от детски стоки радва с изобилие, и вашите вещи от миналото едва ли ще бъдат полезни на някого. Затова не се колебайте да ги изхвърлите. Или… някой ден, някой друг ще ги изхвърли вместо вас.

6. Безполезни сувенири и подаръци

Сувенирите от последното пътуване и подаръците от любимата свекърва са прекрасни. При условие, че за тях е определено някакво специално място, и те не превръщат стаята в музей или … сметище. И психолозите, и експертите по фън шуй казват, че няма нищо по-лошо от къща, затрупана с ненужни предмети. Това е едновременно грозно и пречи на правилното функциониране на енергиите.

7. Аксесоари за хоби, което вече не практикувате

Може да се принудите отново да правите кръстосани шевове колкото искате, защото преди сте го правили, но все отлагате това хоби за по-късно. Експертите са сигурни, че ако не сте се докоснали до старото занимание повече от две години, то вече не ви устройва. Потърсете нещо друго!

8. Неща, които отдавна искате да подарите или изхвърлите

Не дръжте в къщат неща, които не използвате. Това могат да бъдат и джаджи, и спортни аксесоари, и декоративни предмети, и дрехи, както и обувки. Изхвърлете или дайте всичко, от което отдавна сте искали да се отървете, точно сега. Ще видите колко леко и хубаво ще ви стане…

Източник: woman.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Топ 5 храни, които хлебарките предпочитат

Кръводаряването ще помогне ли за понижаване на високото кръвно?