18

сеп.

Кучетата на Нейно Величество: Защо кралица Елизабет II обичаше толкова много корги

Първото кученце от тази порода – корги, се появи до британския монарх през 1933 г., когато тя беше само на седем години

Първото кученце от тази порода – корги, се появи до британския монарх през 1933 г., когато тя беше само на седем години

Елизабет II и корги – тези две понятия са почти неразделни. Именно заради любовта на Кралицата към забавните късокраки кучета те станаха толкова популярни. До тях господарката на британския трон престана да бъде сурова жена в короната и се превърна в запален любител на кучета. Събрахме някои факти за тези прекрасни същества и техния живот във високопоставеното семейство.

Всички коргита , живели с кралицата през последните 70 години, са потомци на куче на име Сюзън, което Елизабет получи като подарък за 18 -ия си рожден ден

Кралските коргита живееха по-добре от много хора. Те пътуваха с Кралицата в лимузини, самолети и влакове. Кучетата винаги са били заобиколени от лукс и изобилие. Те са били глезени по начин, по който малцина глезят децата си.

Корги е пътувало с кралицата дори на медения им месец. Сюзън се присъедини към Елизабет и принц Филип по средата на техния меден месец. Коргито беше отведено на гарата в купчина одеяла: кралицата все още не се беше качила на трона, трябваше да заобиколи някои забрани. По-специално, да води кучета по време на пътуване.

Членове на кралската служба казаха, че кучетата на Нейно Величество винаги са се държали перфектно в самолетите. Между другото, коргитата летяха без носачи. И, разбира се, не в багажното отделение: те бяха качени на ръце и след това разтоварени по същия начин – с грижа и любов.

Кралските коргита познават Даниел Крейг

Заедно с него те участваха във видеоклип за Олимпийските игри през 2012 г. И дори показаха на агент 007 няколко от своите характерни трикове.

Принцеса Даяна нарече кралското корги „жив килим“ – Нейно Величество винаги беше заобиколена от толкова много малки кучета, че подът не се виждаше под тях.

Коргитата са на почти всяка снимка на кралицата. Разбира се, с изключение на тези, които са направени по време на официални посещения или пътувания. Но у дома или по време на неофициални разходки до кралицата винаги се въртеше поне едно или две кучета.

Коргито на Елизабет II е имало личен готвач. Дарън Макгрейди показа и разказа какво е сготвил за кралските любимци: всеки ден менюто им включваше различни видове месо, зеле, ориз.

Кучетата в двореца са имали собствена стая с легла под формата на плетени кошници. Освен това към коргитата били назначени двама лакеи, които денонощно се грижили за нуждите на кралските любимци.

Последното корги на Елизабет II почина през 2018 г. Сега в семейството на чистокръвните кучета от тази порода няма дорги, метис корги и дакел. А до селската къща на кралицата в Сандрингам има кучешко гробище за нейните домашни любимци – с надгробни плочи, както се очаква.

Източник: woman.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts