17

юни

Космически загадки, които никога няма да бъдат разгадани

Независимо че науката днес е в състояние да даде отговор на множество въпроси, измъчвали човечеството векове наред, практически всяко решение се превръща в поредното стъпало към следващия въпрос


И в разбулването на тайните човек открива нови и нови хоризонти…

ЗАРАЖДАНЕТО НА ВСЕЛЕНАТА

Днес учените разполагат с информация за множество галактики, черни дупки, гравитационни вълни и всичко, свързано с Вселената. Но отговор на въпроса как все пак се е образувала тя и какво е било в самото начало, няма

КАКВО СЕ СЛУЧВА В ЧЕРНАТА ДУПКА

Черната дупка е грамаден космически обект с толкова мощна гравитация, че е невъзможно дори за фотон или квант светлина да се измъкнат от нея. Именно по тази причина учените така и не могат да проникнат дори на границата й, за да видят какво има вътре.

БЪДЕЩЕТО НА ВСЕЛЕНАТА

Науката не разполага информация не само за началото, но и за края на Вселената. Да, известно е, че тя продължава да се разширява, но периодът на това действие, както и приблизителни прогнози за края му, са също такава черна дупка в науката, както и във Вселената.

МАТЕРИЯ

Учените са уверени, че голяма част от Вселената представлява тъмна енергия и тъмна материя. И ако годините изучаване на тъмната материя все пак са дали някакви резултати и хипотези, то тъмната енергия представлява абсолютна загадка.

ЗАРАЖДАНЕТО НА ЖИВОТА

Появата на човека вече не е загадка за учените, но самото зараждане на биологическия живот си остава тайна, скрита зад седем печата. Хипотезите са много и най-различни, но консенсус липсва.

ЖИВОТ ИЗВЪН ЗЕМЯТА

На учените е известно, че съществуват няколко т.нар. екзопланети в зоната на обитаемост на своите звезди, които са напълно благоприятни за създаване и поддържане на микробиологичен живот. Но наличието на извънземни цивилизации се разглежда единствено като хипотеза.

КОСМИЧЕСКИ РАДИОБУМ

Бързите радиоизблици са кратки радиовълнови пикове в зоната на космическите радиотелескопи от разстояние 3 млн. светлинни години. Причинителите им – от извънземни
цивилизации до черни дупки и пулсари, си остават теории.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts