18

апр.

Колко дълго можете да съхранявате великденските яйца?

Ето колко време е безопасно да ги ядете

След Великден в домакинствата винаги остава много храна, а също и варени яйца.

От останалите яйца можете да направите вкусни ястия, но след няколко дни трябва да обърнете внимание дали някое не се е развалило.

Варените яйца са специални, защото се развалят по-бързо от пресните, а освен това трябва да знаете как да ги съхранявате, за да удължите трайността им.

Прочетете по-долу къде да ги съхранявате и за колко време.

Как правилно да съхранявате варени яйца?

По време на варенето защитният слой, покриващ черупката, се отстранява, което прави яйцата чувствителни към въздуха и вредните микроорганизми. За да не се развалят бързо яйцата, трябва да ги държите в хладилника за 2 часа след приготвянето им. Още по-добре е да ги съхранявате в картонена кутия или контейнер, който е херметически затворен.

Колко дълго могат да издържат варените яйца, преди да се развалят?

Ако се съхраняват правилно, сварените яйца могат да се съхраняват в хладилника около седмица. Ако не сте сигурни колко време са престояли в хладилника, първо проверете дали върху кожата не се е образувал мазен слой. Ако забележите това, изхвърлете ги.

Цветът на жълтъците

Ако жълтъците от свареното яйце са зеленикаво-сиви, това не означава, че са развалени. Цветът на жълтъка варира в зависимост от времето и температурата на готвене. Когато яйцата се варят дълго време, жълтъците стават бледи и накрая придобиват зеленикаво-сив цвят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts