Кои са действията, които блокират енергията?

„Блокират енергията“ – това означава, че с всеки изминал ден имате все по-малко сили, пари и поводи за радост

И все повече причини да сте обидени на съдбата и да се защитавате от живота. Не искате такова съществуване. Тогава изключете от живота си тези 4 навика.

ДА СЕ ОПЛАКВАТЕ

Запомнете, че на земята няма място, където можете да се оплаквате. Колкото и да е сложна вашата ситуация, знайте, че оплакването на глас само я влошава. Разбира се, не е нужно да си слагате маската „всичко ми е наред, направо чудесно”. Но да подчертавате единствено отрицателните страни на живота си, значи да го правите още по-тежък и труден.

ДА КЛЮКАРСТВАТЕ

Няма нищо по-примамливо от това да обсъдите нечие поведение, което излиза от рамките на представите ви за добър човек. Но щом го направите, знайте, че поемате отговорността и последствията от поведението на този „недобър” човек върху себе си.

Знаете ли как да направите така, че всички в колектива да се отнасят добре към вас? Казвайте само комплименти за другите хора зад гърба им.

ДА СЕ ПРЕГЪРБВАТЕ

Този навик вероятно се е формирал у вас от години и едва ли ще можете да се избавите от него за няколко дни. Запомнете обаче една формулировка: „Нека сърцето да е устремено към небето”. Тогава енергията свободно ще се движи по гръбначния стълб и ще се чувствате не само добре, но и ще знаете какво трябва и какво не трябва да правите.

ДА ЗАДЪРЖАТЕ ДЪХА СИ

Следващия път, при напрегнат момент или дори по време на някаква негативна мисъл или емоция обърнете внимание на дишането си. В 9 от 10 случая неумишлено го задържате. Когато установите това, веднага започнете да дишате, при това е помощта на диафрагмата, издувайки при вдишване корема. По този начин напрегнатата ситуация се разрежда без вашето участие.

What do you think?

257 points
Upvote Downvote

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Каква е силата на лечебните картини на Николай Рьорих?

Домашна грижа за чупливи нокти