хазартна зависимост

12

сеп.

Кои зодии са най- склонни към хазартна зависимост според астролозите

Хазартна зависимост- има ли общо със зодиакалните знаци

Всички обичаме притока на адреналин с различни нива на риск. Но някои хора са в състояние да залагат всичко от кариерата и връзките си до парите и физическите си активи – докато други не дават и лев за хазарт. Според астролозите тази черта може да се дължи на звездите и представителите на някои знаци на хороскопа може да са по-склонни към хазарт от други. За да ви помогнем да разберете дали сте един от тях, помолихме експерти астролози да ни разкажат кои са най- склонни  към хазартна зависимост в зодиака.

Рибите са склонни към хазартна зависимост

Този чувствителен, емпатичен знак не е привлечен от зарове или карти. Вместо това те залагат с променящи живота си решения. „Докато другите зодии базират решенията си на логика и твърди доказателства, рибите разчитат на инстинктите и интуицията си“, казва Шарлот Кирстен, професионален астролог и основател на астрологическия и езотеричен блог Typically Topical. „Ако нещо го правилно, рибите със сигурност ще го последват… дори ако логично няма смисъл от това.“

За съжаление Кирстен отбелязва, че тези хазартни игри не винаги се изплащат. И когато това се случи  в комара рибите често нямат план Б. „Управлявани от Нептун, планетата на илюзията, рибите са известни с бързината да отхвърлят потенциалните последствия от своите рисковани действия с надеждата, че не няма да се осъществи“, казва тя.

Скорпион са също склонни към хазартна зависимост

Скорпионите живеят за драма. И когато няма такава, те са склонни да я създадат сами – освен ако не изберат кариера, ориентирана към риска или хазарта. „Един скорпион може да стане кризисен мениджър, съживявайки компании на ръба на унищожението“, казва Алис Алта, постоянен астролог за приложението за хороскоп Futurio. „Или могат да бъдат професионалисти в рискова среда: инвестиционен бизнес, валутен пазар, пожарна служба, полицейски участък, спасителна служба или армия.“

Изборът на кариерен път, който включва здравословна доза риск, може да им помогне да избегнат търсенето му в личните си взаимоотношения. Тогава „тяхните опасни тенденции могат да отслабнат“, казва Алта. Победа за драматично ориентирания скорпион.

Стрелец

Стрелецът е известен с това, че взема важни решения по прищявка. И някои от тези решения се оказва че се взимат на хазартен принцип. „Този търсещ свобода знак процъфтява в риска и го използва като форма на себеоткриване; постоянно изпитва собствените си ограничения и граници“, казва Кирстен. „Въпреки че са водени от амбиция, стрелците могат без усилие да се оставят на течението и могат да загърбят много ненужен стрес, който произтича от прекаленото премисляне на нещата отново и отново.“

Голяма част от този инстинкт е, защото знакът се управлява от Юпитер, планетата на изобилието. „Сагс вижда възможности навсякъде, което води до много внезапни решения“, казва Кирстен.

Близнаците са комарджии

Знакът на Близнаците се управлява от Меркурий, планетата на скоростта и адаптивността. Те са бързи и умни и не се страхуват да се възползват от бизнес възможности, които могат да им донесат много пари.

„Това включва и хазарта“, казва Кирстен. „Близнаците могат бързо да се окажат на масите с големи пари, поставяйки големи залози на дори по-големи награди, спечелвайки им етикета на „високо рискови зодии“.

Водолей са доста хазартни

Вече знаете, че този знак е интелигентен – и затова може да не ви шокира, че техните таланти се отнасят и за игри на късмета и хазартни игри. „Играта е източник на свежи, вълнуващи емоции и преживявания за тях. Водолеят може дори да използва игри, за да развие своята интуиция; например като играе… покер и прави залози“, казва Алта. „Тези новатори може да намерят удоволствие да измислят теории за това как да създадат схеми за казино или да приложат печеливша стратегия.“

За съжаление, понякога отиват твърде далеч. Според Алта може да се появи пристрастяване, защото може да се стигне до крайност при, която нищо освен хазарта да не го вълнува. Въпреки това, докато поддържат нещата интересни в ежедневието си, те ще могат да контролират тази тенденция.

Зодия лъв

Уран, планетата, отговорна за склонността на човек към хазарт, е в ущърб на зодия лъв. Според Алта това ги прави изключително склонни да придобият този навик. „Лъвовете като цяло се свързват с игра, забавление, театър и т.н. и те са склонни да живеят живота си така, сякаш играят игра“, казва тя. „Връзката на лъв с играта е свещена и дори когато пораснат, те продължават да ценят забавлението, като малки деца.“ Подобно на водолей обаче, това може да доведе до пристрастяване, особено ако лъвът не е намерил социално признание в други области на живота.

Тази любов към игрите е съчетана със стремеж към пари. „Лъвовете вярват, че са родени най-добрите от най-добрите и че животът им дължи да бъдат луксозни и плодотворни“, казва Алта. „Те могат да мечтаят за охолен живот, дори ако печелят малко пари.“ Така че, ако лъвът не е създал успешна кариера, той може да се обърне към казина или лотарийни карти, за да види дали може да спечели.

Източници: https://bestlifeonline.com/https://pixabay.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts