4

ян.

Кафето ободрява не само организма, а и косата

Маските за коса с кафе разбуждат спящите фоликули и затова са отлична профилактика срещу косопад


Ценното качество се дължи на въздействието на кафето върху хормоните, причиняващи косопад от мъжки тип – плешивост. Среща се често и при дамите, особено в периода на месечния цикъл. В същото време е установено с изследване, че препаленото пиене на
кафе има обратен ефект – води до косопад.

Преди да заздравите косата си с маски от кафе, запомнете, че те са само за брюнетките. От тях русата коса ще потъмнее и ще изгуби от блясъка си. Използвайте само кафе без добавки и ароматизатори. Най-ефикасно е прясно смляното.

Много добър възстановяващ ефект за увредената коса има маската от равни количества кафе и масло (зехтин, рициново или от репей). Нанесете първо на корените, а след това разпределете по цялата коса. Затоплете главата и измийте след 1 час с неутрален шампоан. За да има ефект, трябва да направите поне 3-4 процедури.

Не само ще съживи вялата коса, но и ще освежи цвета й маската от кафе и
коняк. Запарете 1 с.л. кафе с 1 с.л. вряща вода. Леко охладете, добавете 2 жълтъка и 2 с.л. коняк. Капнете малко рициново масло. Разбъркайте и обогатете маската с 2 с.л. силен черен чай. Нанесете на косата за 20 минути. Само след 2-3 процедури ще върнете блясъка и жизнеността.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts