испанска муха

27

дек.

Капките от испанска муха: афродизиак или отрова?

В тази статия сме изложили всичко вас относно ползите и вредите от капките от испанска муха.

Капките от испанска муха са станали популярни по целия свят като мощен афродизиак за мъже и жени. Специалистите обаче са установили, че могат да навредят на здравето ви – защо?

Капките от испанска муха са известни на пазара като „естествена виагра“ поради предполагаемите си афродизиачни ефекти. Според популярната литература няколко капки от тази „любовна отвара“ повишават настроението на жените за интимност и подобряват ерекцията при мъжете.

Доказателствата обаче предупреждават, че това вещество е опасно за здравето. Съдържа токсично химично съединение, наречено „кантаридин“, което специалистите свързват с увреждане на пикочните пътища и храносмилателната система. Интересувате ли се да научите повече за това? Просто продължавайте да четете!

Какво представляват капките от испанска муха?

Капки от испанска муха и други продукти, разпространявани като „испанска муха“, са добавки, които обещават да подобрят качеството на нашия сексуален живот поради своя афродизиак. Историческите данни разказват, че фигури като цар Фердинанд „Католикът” са използвали това лекарство като сексуален ободрител.

В момента, въпреки че пазарите разпространяват добавки под това име, нито една от тях не съдържа истинския екстракт от испанска муха. Причината? Един от компонентите му, кантаридин, причинява отрицателни последици за здравето. Оригиналната формула е получена от насекомото Lytta vesicatoria, наричано още „бръмбар с мехури“, което причинява мехури при контакт с кожата.

Бръмбарите се смачкват и се комбинират с напитки или сладки, за да се насърчи усещането за топлина в тялото и подуване на гениталиите. Тези реакции обаче се дължат на възпалителен процес, който понякога води дофатален изход.

Опасностите от испанската муха

Скорошен доклад за случай, докладван в Acta Médica Portuguesa, предупреждава за опасностите от кантаридин. Според публикацията хората са съобщавали за интоксикация от това вещество многократно и симптомите включват следното:

Храносмилателен кръвоизлив

Болка в корема

Повръщане на кръв

 Болка при уриниране

 Кръв в урината

Затруднено преглъщане

Бъбречна недостатъчност

Конвулсии кома

В цитирания случай 51-годишен пациент получава тежка интоксикация след консумация на чай, съдържащ испанска муха. Те специално съобщават за усещане за парене в устата, диария и хематурия (кръв в урината). Също така, диагнозата разкрива остро бъбречно увреждане и атипична неврологична симптоматика.

Източник: https://steptohealth.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts