Фаучи

27

дек.

Как ще приключи пандемията според д-р Фаучи

Как ще приключи пандемията според съветника на президента на САЩ за ковид д-р. Фаучи.

Американският топ вирусолог промени прогнозата си за края на пандемията благодарение на варианта омикрон

Докато се насочваме към 2022 г., САЩ ще навлизат в третата си година на ковид. Много експерти по вируси по-рано заявиха, че очакват новата година да доведе до края на пандемията, тъй като предсказаха, че делта ще бъде последната вълна и ще достигне своя връх около деня на благодарността. Но същата седмица беше открит нов вариант на вируса. омикрон се разпространи толкова бързо, че сега е доминиращият вариант в САЩ, който представлява повече от 73 процента от инфекциите в страната, според последните данни от центровете за контрол и превенция на заболяванията. И така, какво очакват експертите да се случи сега, когато вариантът на омикрон кара случаите да нарастват отново? Прочетете, за да разберете най-новата прогноза от  съветника по ковид на белия дом Антъни Фаучи.

Прогнозата на Фаучи за развитието на пандемията

Д-р Фаучи казва, че хората в по цял свят вероятно ще трябва да се научат да живеят с ковид.

Истинският край на пандемията ковид може вече не изглежда толкова близо. По време на интервю на 21 декември за Морнингс, Фаучи обсъди бъдещето на пандемията на фона на бързо разпространяващия се вариант на омикрон. Според експерта по инфекциозни болести хората в по света“вероятно“ ще трябва да се научат да живеят с коронавируса, подобно на това, което вече правят с обикновената настинка и грип.

Фаучи също предупреждава, че неваксинираните трябва да се ваксинират рано или късно.

Неваксинираните хора обаче не могат просто да изчакат вируса. Фаучи каза, че е важно тези, които все още не са ваксинирани да се ваксинират, за да помогнат за ограничаване на разпространението на вируса. Само малко повече от 61 процента от отговарящото на условията население  е напълно ваксинирано към 22 декември, според последните данни. Но за да стигнем до ниво, при което ковид да не доминира в световен план този брой трябва да се увеличи.

„Те не трябва да вдигат ръце и да казват: „Е, ако можеш да се заразиш, дори и да си ваксиниран, защо да се ваксинираш?“, каза той. „Има много голяма разлика между ваксиниран и неваксиниран човек, когато се зарази по отношение на последствията от тази инфекция.“

Според Фаучи,  ваксинираните имат много по малки шансове от  тежко преболедуване,  дори ако се заразят с варианта омикрон. „Вероятността ваксиниран човек да се разболее сериозно от инфекцията е много ниска. Неваксинираните хора са най-уязвими не само да се заразят, но и да получат сериозни усложнения“, обясни той.

Източник: https://bestlifeonline.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts