1

дек.

Как работят свалките при французите и англичаните?

Казват, че любовта не познава граници и не е лесно да се открие свободна от любов територия на Земята

Как изразяват чувствата си, какво е отношението към секса и как изграждат отношенията си в Англия и Франция?

Англия

В Англия любовта започва с приятелство. Най-често англичаните се запознават в службата или чрез познати. И общуват дълго, преди да преминат към романтични отношения. Пътят към сърцето на англичанина минава през шегите, тъй като много се цени чувството за хумор.

Англичаните са против женската инициатива в отношенията – поканата за среща трябва да дойде от страна на кавалера. Най-често романтичните срещи се определят в пъбове или барове. В началото на запознанството англичаните не са готови да харчат пари за момичето, докато не бъдат уверени в своята симпатия към дамата. Според традицията на първата среща всичко плаща мъжът, по-нататък сметката се поделя на половина.

Най-често жителите на мъгливия Албион определят срещите си за петък или събота – уикендът е отреден за купони и забавления. Ако мъжът е предложил да се видят в петък, значи няма приятели и своя компания. И това е странно, тъй като в Англия се придава огромно значение на приятелството.
След среща мъжът изпраща дамата си до спирката на транспорта (метро, автобус, такси) и крайно рядко до дома й. При някои двойки се случва секс на първа среща, но като цяло, подобно поведение не е прието.

Англичаните умеят да ухажват, особено ако намеренията им са сериозни. Те са готови да подаряват цветя всеки ден, да правят романтични изненади и дори да пеят серенади под прозорците. Но не бързат да се женят. Стандартът в страната е висок, така че създаването на семейство, а още повече раждането на дете става само при наличието на стабилен доход. Детската градина, училището, университетът струват десетки хиляди паунда годишно.

Франция

Франция се асоциира с романтика и красота в отношенията. Айфеловата кула, шампанско, галантни французи… Но, в тази страна не всичко е така приказно, както изглежда.

Французите не обичат да устройват романтични изненади и да подаряват цветя. На първа среща най-често канят на закуска или на обяд. Поканата за вечеря се смята за неуважение по отношение на жената. Повечето французи са готови да ви платят сметката, но само в случай че действително сте им се харесали. Ако ли не, бъдете добри да си платите кафето.

Във Франция са популярни отношения, които у нас се наричат „съжителство на семейни начала“. В много отношения причината е, че процентът на разводите в тази страна е най-висок от всички останали европейски държави. Ранните бракове са рядкост, както и ранните бременности.

Във Франция главата на семейството е мъжът. Но той не е длъжен да осигурява всички средства – според статистиката в 48 % от френските двойки жените печелят повече от мъжете.

Източник: woman.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts