21

юни

Как се прави и какво лекува самомасажа с йога ролка?

Сравнително скоро влезли във фитнес арсенала, йога ролките са отлично средство за самомасаж

Най-често се използват за разпускане на уморени мускули. Но с тяхна помощ много добре се активира и движението на кръвта и лимфата. А това е отлично допълнение в борбата срещу целулита.

Ако сега се запознавате с масажните ролки, внимавайте да ги използвате правилно. Най-честите грешки са да атакувате непосредствено умореното място и да търкаляте прекалено бързо. Ако искате да работите за краката, започнете от глезените и постепенно се придвижвайте нагоре. Дишайте спокойно и с пълен капацитет.

Колене и прасци. Седнете на пода, стъпете с левия крак, а десния сложете върху ролката. Като се подпирате на ръце, повдигнете тялото и с цялата си тежест старателно минете по прасеца, като в коляното задържате най-дълго. То не трябва да е напрегнато, а разпуснато. Леко завъртете крака вляво и вдясно. Ако искате да засилите натоварването, сложете левия крак върху десния. Масажирайте така около минута.

Задна повърхност на бедрото. Изтъркаляйте ролката над коляното. С опора на ръце повдигнете таза и масажирайте бедрото от коляното нагоре. След 20 секунди обърнете бедрото настрани и навътре няколко пъти за още 20 секунди.

Седалищни мускули. Седнете върху ролката, подпрете се на длани зад гърба, краката са събрани и сгънати в коленете. С минимална амплитуда се пързаляйте по ролката напред и назад със седалището. След 20-30 секунди отделете едната ръка от пода и се обърнете странично, като продължавате движението по ролката. Изпълнете същото и противоравно.

Предна част на бедрата. Застанете в планк. Сложете ролката под бедрата, търкаляйте я нагоре и надолу в продължение на 20-30 секунди. Ако ви е лесно, кръстосайте глезените, така че да сте с опора само на единия крак (вижте снимката). След това леко усучете, за да масажирате бедрото и отстрани за 20 секунди.

Вътрешна страна на бедрото. От същото изходно положение в планк легнете върху ролката. Пуснете единия крак на пода, а с вътрешната страна на другия търкаляйте ролката нагоре и надолу 20-30 секунди. След това масажирайте и другия крак.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts