2

мар.

Как се получава фалшив резултат на тест за бременност?

Но и при най-качествените може да има грешки. Често те се дължат на здравословни проблеми, които се отразяват на урината


Виновник за фалшив положителен резултат може да е тумор, който увеличава производството на хормона, произвеждан от женското тяло и в началото на бременността.

Скоро след аборт има показател, който остава с достатъчно високи стойности, за да излъже теста.

При дисфункция на яйчниците се нарушава изработването на хормони и това води до заблуда.

За фалшиви отрицателни резултати причина може да е заболяване на бъбреците, което засяга филтрацията. По същия начин влияе на теста и приемането на пикочогонни препарати.

При хранителна диета без белтъчини е възможно производството на хормони да намалее значително и настъпилата бременност да не се идентифицира.

Дори тестове с висока чувствителност могат да не хванат, че зачеването е станало скоро след края на менструалния цикъл. Реалният срок на бременността е доста кратък, за да се определи. Добре е тестът да се използва не по-рано от 15 дни след овулацията.

Освен че трябва точно да се спазва инструкцията за прилагане, е най-добре тестът да се прави рано сутрин. Тогава концентрацията на хормона на бременността – т.нар човешки хорионгонадотропин, в урината е най-висока.

При съмнения за бременност е задължителна консултацията с гинеколог. Той не само ще каже какъв е резултатът, но и ще я локализира. Извънматочната бременност например е много опасна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts