29

ян.

Как най-добре да преживеете изневярата?

Изневярата е една от най-честите причини за разпадането на семейството и последвалия развод. Изненадващо, и в предпенсионна и по-късно в живота хора са в състояние да напуснат семейството в търсене на любовни приключения. Защо? За да ​​докажат, че те все още не са „отписана стока“?

В интернет стана много популярно видео на 54-годишната блогърка Елена Павловна, която споделя с читателите си чувства си след изневярата на съпруга й. Това признание предизвика нееднозначна реакция, защото в него има болка, отчаяние и сълзи. Как правилно да постъпи една жена, когато семейството й е на ръба на колапса?

Какво да правите, ако мъжът Ви изневери?

Елена Павлова научила за аферата на 60-годишния си съпруг с млада служителка на хотела, в който семейството им винаги оставало. Жената съжалява, че ще бъде трябва да отменят съвместното пътуване до България и да подаде молба за развод.

Учудващо е, че Елена Павловна разбра за приключенията на мъжа си едва сега. Както тя каза, всяка година, когато семейството дойде в Анапа, за да си почине, съпругът изчезва през нощта, като се връща за закуска.

Защо опитната жена се осъмнила чак толкова късно? Дали любовта към съпруга й засенчвала ума й? И ако има чувства, защо да разказва за проблемите на семейството на цялата страна?

Как да се държим, ако съпругът ни измени? Елена Павловна била объркана какво да прави, защото за всяка жена предателството на съпруга й е ужасяващ удар. И тук семейните психолози дават редица универсални съвети, които трябва да следва всяка жена. Само за всеки случай.

Съвети на психолога за преодоляване на изневярата

1. Недей да страдаш

Понякога една жена знае, че съпругът й хойка, но предпочита да мълчи и да се преструва, че всичко е нормално. В същото време тя страда и се чувства нещастна, но се да не загуби половинката си, така че се опитва да се справи без ултиматуми.
По-добре е незабавно да се изясни ситуацията и да се постави съпруга пред избор. Мъжете не харесват кардинални промени, а половината от онези, които напускат семейството в името на любовницата си, се завръщат.

2. Не вярвай на всички

Често жената получава информация за изневярата от съмнителни източници. Но в края на краищата, „доброжелателите“ може само да изглеждат такива. И не трябва да вярвате на собствената си фантазия. Не се самонавивай, по-добре да се в обоснователността на обвиненията.

3. Не допускай мъжа ти да започне да съжалява любовницата си

Импулсивните жени, след като нау„ат за измяната, искат да се срещнат със съперничката си, да я погледнат в очите, да направят скандал и да й оскубят косата. Но на фона на любяща и нежна любовница, съпругата ще изглежда истерична и неадекватна дама. Но съпрузите бягат от скандали там, където е тихо и комфортно – в ръцете на онази, която обича и разбира.

4. Не изневерявай в отговор


Ако една жена отиде на почивка, за да започне курортен роман и по този начин да отмъсти на съпруга си, да се почувства необходима и желана, тогава при пристигането си вкъщи се очаква да има горчив махмурлук. В края на краищата тя не може да запази съпруга си и ще се чувства като използвана играчка. Един такъв експеримент само ще влоши психическото мъчение, но няма да реши проблема.

5. Не прощавай леко

За да заслужи опрощението ти, той трябва добре да се постарае. Ако винаги го чакаш с отворени обятия и го издигаш като основна ценност на живота ти, той отново ще свърне, и то не повече от веднъж. И защо не, ако във всеки случай ще бъде простено и ще го приемат обратно?
Тези съвети са насочени към запазване на семейството, дори ако съпругът постоянно изневерява. Но каква жена ще се съгласи да има такива отношения? Що се отнася до Елена Павловна, тя вече е решила да изпрати съпруга си на свободно пътуване и да отиде в чужбина сама.

Абонатите на блогърката одобряват това решение и вярват, че любимката им ще е по-добре така. Но доколко прави са те? В края на краищата основният обвиняем още не се е изказал в своя защита.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts