6

дек.

Как ледената диета топи килограми?

Името й действа стряскащо, но това е само на пръв поглед

Продължителността на програмата е 6 седмици. Изисква понижаване на температурата както на храната, така и на средата. В резултат се свалят от 5 до 20 кг в зависимост от изходното тегло. Допълнителният ефект е повишена работоспособност и издръжливост, по-здрав сън, регулиране на нивото на захарта в кръвта.

Диетата е измислена от Пета Би – експерт по красота и здраве от Великобритания. За феновете на фитнеса тя е позната като създателката на стила аква-джогинг (тичане във вода на пътечка). С него отлично се изгарят мазнини, като се щадят ставите и менискусите. Подводната пътечка използва актрисата Дженифър Анистън, с нея олимпийската шампионка по лека атлетика Джесика Енис връща формата си след травма.

За леденото си увлечение Пета издава и книга. Преди 15 години нейн американски колега създава подобна програма, но според нея просто се пие литър много студена вода на ден. Според лекарите организмът изразходва много енергия, за да разтопи леда и да загрее храната в стомаха. Така се изразходват мастни запаси, а калориите на дневното меню намаляват. С изследване е доказано, че ледената храна те кара да ядеш по-малко.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts