1

сеп.

Замък за 7 милиона евро: как изглежда къщата на Михаил Горбачов, която беше обявена за продажба

В началото на 21 век семейството на Горбачов купува тази вила, разположена в уютния живописен град Ротах-Егерн

На 30 август, стана известна тъжната вест за смъртта на първия и единствен президент на СССР Михаил Горбачов. Той беше на 91 години. Роднини, семейство и приятели преживяват загуба. За нея се каза много, затова днес ще ви покажем част от недвижимите имоти, които притежаваше Михаил Сергеевич.

Първото имение на Горбачов в Германия се намира близо до църквата Свети Лаврентий. Именно там първият президент на СССР получава статут на енориаш. През 2007 г. обаче семейството на политика продава къщата и купува нова – замъкът Хубертус.

Замъкът представлява триетажно имение с площ от 570 кв. метра. До него има пристройка под формата на гараж, който е разположен върху парцел от 0,26 хектара.

Имението на Горбачов се намира на едно от най-приятните места – на езерото Тегернзее, заобиколено от красиви планини

Смята се, че баварският климат и местната природа имат благоприятен ефект върху здравето и благосъстоянието на човек. Ето защо семейството на политика закупи този имот.

Що се отнася до вътрешното обзавеждане, целият интериор е направен с особен вкус. На приземния етаж на вилата има просторна кухня в селски стил. В близост има уютна трапезария и камина. В интериора преобладават меки, спокойни нюанси.

На втория и третия етаж има няколко спални. Всяка спалня има отделна гардеробна и санитарен възел. Политикът е разполагал и с просторна библиотека, сауна с басейн и няколко кабинета. Още навремето стана ясно, че дворецът е струвал на политика 7 милиона евро.

Припомняме, че през март тази година Михаил Горбачов отпразнува 90-ия си рожден ден

След него той практически не напусна Русия. Политикът прекара цялото си време в друга вила, разположена в Московска област, която се намира на магистрала Рублево-Успенское във вилно селище Лачуга. Просторната двуетажна къща разполага с всекидневна, два кабинета, кухня, сервизни помещения и стаи за помощен персонал.

Преди няколко години една германска медия писа, че баварската вила на Горбачов с изглед към Алпите е обявена за продажба. През 2008 г. на имението е направен основен ремонт, така че то е в почти перфектно състояние.

Преди това Горбачов притежаваше и апартаменти в Москва, на улица Косигина, но по-късно ги продаде на композитора Игор Крутой.

Източник: pravda.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts