Как да ставате рано сутрин без никакви проблеми (съвети от експерти)

И вие ли имате проблем със ставането сутрин? Ето няколко метода как да се събуждате без проблем

събуждане

 

 

Мразите да ставате рано заради работата? Мислите, че ако не изпиете 2 чаши кафе, ще се чувствате уморени и непродуктивни.

Какво е решението? Престанете да ставате заради работата, а за самите себе си. Ставайте рано, за да отидете във фитнеса, а не в офиса!

Спазвайте определен график на съня

сън
Опитайте се постепенно да премествате графика си с 15 минути, за да може организмът да се адаптира

Ключът да станете „сутрешен човек“ е да си лягате и ставате горе-долу по едно и също време. Това важи дори за почивните дни. „Това помага на мозъка ви да разбере кога трябва да лягате и кога да ставате“, споделя д-р Болу. „Правейки това, оставяме вътрешния или циркадния часовник да тече през определени часове на деня и да го оставим да бъде неактивен през нощта“.

Избягвайте кафето след 16 часа!

Кафето или друг тип стимуланти като чая или шоколада, могат да объркат този вътрешен часовник, когато ги приемате по-късно през деня. Изборът на безкофеиново кафе най-малко 5 часа преди лягане, ще направи по-лесно спазването на същия график, вместо да се въртите цяла нощ и да не можете да заспите.

Приемайте череши и шам-фъстък

череши

Тези храни имат свойството да предизвикват съня, благодарение на хранителни вещества като витамин В6 и Магнезий. Те допринасят за производството на мелатонина- хормонът, който регулира съня.

Не вечеряйте прекалено късно!

Дори лека закуска по-малко от час преди лягане може да ви държи будни през нощта. „Стомахът поизвежда киселина, за да започне самото храносмилане. Това означава, че ако лежите има голям шанс да получите рефлукс“. Храните, които предизвикват рефлукс са: панирана или пържена храна, преработени меса, „бързите храни“, десертите.

Не използвайте телефона или таблета преди лягане

Излагането на ярки светлини и екрани (като лаптоп, мобилен телефон, телевизор) преди лягане може също да промени нормалния ви ритъм и да наруши качеството на съня. Затова задействайте „цифров комендант“, който да сигнализира, когато е време да оставите телефона настрани и да изключите „Netflix- колкото по-рано, толкова по-добре.

Ограничете алкохола!

 

алкохол
Ако искате отново да имате нормален сън е необходимо да се откажете или намалите алкохола

Вярно е, че чашата червено вино може да накара клепачите ви да се затварят, но със сигурност няма да ви накара да се чувствате по-свежи на сутринта. Алкохолът нарушава значително качеството на съня- води до често събуждане и лишаване от сън.

This post was created with our nice and easy submission form. Create your post!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Сътворете сами своята щастлива съдба!

Вкусни рецепти за десерти с къпини