стар диван

15

фев.

Как да реновирате стар диван

Ако нямате или неискате да давате пари за нов диван, има начини да реновирате стария си.

Купуването на нов диван не винаги е опция. Това е или по избор, или защото не е възможно да се направи такава инвестиция, или може би просто защото тази мебел има сантиментална стойност за вас. Понякога обаче най-добрият избор е да обновите стар диван.

Много от тези ремонти не изискват големи инвестиции, а естетично-декоративните промени са впечатляващи. С малко пари, малко изобретателност и възползвайки се от това, което вече имате в дома си, можете да промените дивана си.

Сменете краката на дивана

Когато става въпрос за декориране, обновяване или възстановяване, краката на дивана са най-забравени, защото когато са в перфектно състояние и дизайнът им е безупречен, никой не ги забелязва. Обратното обаче се случва, когато са стари и се нуждаят от подмяна. Ако последният е вашият случай, изборът на нови крака за мебели може да има голямо значение

Подновяването на краката на вашия диван не само ще му придаде повече стил, но и ще донесе функционални предимства. Например по отношение на съпротивлението и опората, когато седите върху него. Ако го използвате доста често, металните крака може да са най-добрият вариант.

Реновиране на стар диван –претапициране

По-бюджетно е да подновите една мебел, отколкото да закупите чисто нов модел.

Когато избирате плата за вашия диван, уверете се, че той пасва на останалата част от декора ви и е лесен за поддръжка. Тъканите, които смесват естествени влакна с полиестер, са добър вариант, въпреки че изборът винаги трябва да се прави въз основа на вашите вкусове и нужди.

Сменете възглавниците и калъфките

Друг начин да обновите стар диван е да смените възглавниците или калъфките му. Възглавниците могат да помогнат за прикриване на недостатъци (петна, разкъсвания и т.н.)

Когато избирате възглавници или калъфи, не забравяйте да създадете усещане за контраст. Това е важно, за да изпъкват и диванът, и цветът на възглавниците, без едното да засенчва другото. Вълнените, кожените или кадифените калъфки са по-подходящи за зимата, докато памучните или ленените калъфки са по-подходящи за лятото.

Почистете го, за да върнете блясъка му

Не можем да говорим за обновяване на стария ви диван, без да препоръчаме дълбоко почистване. Така че можете да го почистите, преди да обмислите други алтернативи.

Добавете аксесоари

Докато наличното пространство ги обвързва, добавянето на допълнения може да помогне за обновяването на стария диван. Помощни маси, фотьойли, столове, декоративни завеси и растения могат да придружават и диваните. Благодарение на това се постига цялостна оценка на околната среда, така че диванът сам по себе си да не открадне цялото внимание на очите.

Източници: https://decortips.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts