Аспиратор

17

юни

Как да почистите мръсния аспиратор

В тази статия ще намерите указания как да почистите аспириратора си по най- добрия начин

Абсорбаторът е много полезен уред за предпазване на кухнята от миризми и пара, докато готвим. Въпреки това, след известно време на употреба е необходимо да почистите филтрите му, за да продължи да работи перфектно. Прочетете и научете как да почистите мръсния филтър на аспиратора лесно и в няколко лесни стъпки.

С нарастването на дистанционната работа може да прекарвате повече време в кухнята си, отколкото да се храните навън. Поддържането на чиста среда без мръсотия е от съществено значение за запазване на здравината на вашите рецепти и предотвратяване на проникването на лоши миризми.

Какви са различните типове аспиратори

Основната характеристика на този елемент с бяла линия се състои от вътрешен вентилатор, който с помощта на филтри позволява извличане и филтриране на въздуха в кухните, за да се предотврати натрупването на миризми. В зависимост от вида на вентилацията, аспираторите се класифицират на два вида:

Смукателни: те са предпочитан тип в ресторантските кухни. Те са най-ефективни за премахване на миризми, тъй като събират целия дим, пара и газове от храната и ги изпращат навън. Това е възможно благодарение на комуникационната тръба, разположена във фасадата.

Рециркулационен или въглероден филтър: този тип аспиратор е най-разпространеният в домовете, поради лесния си монтаж. Тяхната особеност, за разлика от смукателните, е, че не изхвърлят въздуха навън, а го филтрират и връщат на мястото на произход. Те обикновено не са толкова ефективни, колкото аспираторите.

Отстранете филтрите

Преди да започнете да почиствате абсорбатора, уверете се, че е изключен и охладен, за да избегнете възможни къси съединения. Можете да носите ръкавици и маска.

Погледнете в ръководството с инструкции или в Интернет за инструкции как да премахнете филтрите. Повечето аспиратори имат прост механизъм, който се състои в натискане на единия край, за да се премахне в обратната посока.

Почистете и потопете филтрите на абсорбатора

След като премахнете всички мръсни филтри, намерете голям съд, в който да ги потопите. Добавете гореща вода, докато се покрият напълно, и добавете смес от оцет и сода за хляб.

Можете също да използвате разтворител за мазнини и няколко капки лимонов сок. Така цялата мръсотия ще се отлепи по-лесно.

Оставете да престои няколко часа и след това с помощта на мека четка или кърпа завършете почистването. След като се почисти от мазнина, поставете го да изсъхне на място с непряка светлина.

Почистете вътрешността на абсорбатора

Няма смисъл да поддържаме филтрите на нашия уред в перфектно състояние, ако всичко вътре е пълно с мазнини и мръсотия. Можете да го почистите с естествени съставки като гореща вода, сода за хляб и оцет или да използвате разтворител за мазнини и неутрален почистващ препарат. Използвайте гъба или подложка за почистване, за да отстраните цялата мръсотия и изсушете напълно.

Почистете външната страна на аспиратора

Външната страна на аспираторите се замърсява по-лесно и мазнината обикновено е по-видима, отколкото отвътре. За да избегнете натрупването на мръсотия, добра идея е да почиствате уреда всеки път, когато приключите с готвенето.

Повърхностите от неръждаема стомана са склонни да се надраскат лесно. За да ги почистите, използвайте кърпа или мека гъба заедно със сапун за обезмасляване.

Поставете филтрите обратно на мястото им

След като и вътрешната, и външната страна на аспиратора са лъскави и филтрите са сухи, е време да ги поставите обратно на мястото си. Спомнете си много добре как сте разглобили филтрите и сте готови. Вашият уред е чист и готов за употреба.

Източници: decortips.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts