13

юни

Почистване на микровълнова фурна – лесни съвети и препоръки

Като всеки кухненски уред, микровълновата се нуждае от подходяща грижа. Тук ще научите най-важното за лесно почистване на микровълнова фурна

почистване на микровълнова

Външната част на микровълновата фурна трябва да се избърсва само с леко влажна кърпа, напоена с препарат за стъкло или вода, в която има чист спирт, но не и сапун, за да не остават следи. От нея в никакъв случай не трябва да капе препарат или вода, защото може да попадне вътре в електрическия уред.

Как се чисти микровълнова отвътре?

Вътрешността също трябва да се почисти с леко влажна кърпа. И за да премахнете остатъците от мазнина по стените, трябва да нанесете малко препарат за миене на съдове върху парцал или гъба.

Ако остатъците от храна са изсъхнали по стените и практически не се измиват, във фурната трябва да се постави съд, в който да има лимонов сок (можете да сложите и лимон, нарязан на парчета) или оцет, разреден с вода в съотношение 1:1.

Фурната се включва на максимална мощност, за около десет минути. След това ще бъде много по-лесно да измиете изцапаните стени на печката.

По принцип се препоръчва да се мие вътрешността на фурната след всяко използване.

При почистване на микровълнова фурна, внимавайте да не попадне вода във вентилационните отвори

Не използвайте абразивни продукти и вещества, които съдържат силни химични елементи. Не забравяйте за уплътненията на вратата. Те също така трябва да се избърсват с влажна гъба и постоянно да се гарантира, че върху тях няма остатъци от сготвена или претоплена храна.

Също толкова важно е как позиционирате микровълновата печка. В крайна сметка това устройство не е стандартно и за него често липсва място при инсталиране на кухненските мебели. И ако сте опитали и сте избрали стилна кухня, и при това не евтина, тъй като цените за стилни кухни естествено са по-високи от стандартните, тогава си струва да инсталирате микровълновата печка, така че да не разваля цялостния вид и избрания стил.

В същото време не забравяйте, че използването на този уред трябва да е удобно. Освен удобно, то трябва да е и безопасно, така че разположете микровълновата фурна на място, което е труднодостъпно от деца.

Източник: www.maidforyou.com.au

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts