Алкохолна зависимост

23

сеп.

Как да помогнем на съпруга си при алкохолна зависимост?

4 полезни съвета как да се справите с този проблем

Алкохолна зависимост- доста често срещан проблем при мъжете след 40 годишна възраст в България

Решението на човек да започне да се лекува от алкохолна зависимост е изключително важно да бъде взето от самия него! Но също е толкова важно да има човек до него, който да го подкрепя при процеса на отказване.

Алкохолизмът е една от най- сериозните зависимости, която засяга засяга много хора по цял свят. В допълнение към сериозните здравословни проблеми, това обикновено включва и проблеми в други области от живота на алкохолика, като работа, личен живот, семейство и т.н. Следователно, след като алкохоликът е разпознал проблема си и е решил да започне терапия, той се нуждае от помощ на хората около тях, цялата им подкрепа, съпричастност, разбиране и търпение. Прочетете, за да разберете как да помогнете на мъжа си да се отърве от тази зависимост.

Алкохолизъм

Всъщност лекарите смятат алкохолизма за болест, тъй като причинява силна физическа зависимост, тоест човек не може да спре да пие, защото синдромът на отнемане го възпрепятства. Алкохоликът трябва да пие повече и повече, за да усети същия ефект, тъй като тялото му се адаптира към приема на алкохол.

От друга страна, алкохолната зависимост предизвиква и психологическа апстиненция, така че излизането от този омагьосан кръг става наистина трудно постижимо без помощта на квалифицирани специалисти.

Но какво можете да направите, ако партньорът ви страда от алкохолна зависимост? Как можете да му помогнете? Ще ви дадем няколко съвета по-долу.

Трябва да помогнете на човека да осъзнае, че има проблем с това

Трябва да сте наясно, че много зависими категорично отричат ​​своята зависимост. В този смисъл помагането им да осъзнаят може да ги накара да се обърнат срещу вас, мислейки, че ги обвинявате или нападате.

Затова винаги имайте предвид, че не можете да принудите никого да се излекува, ако той не иска. Ако вашият партньор е алкохолик, вашата роля е да помогнете за повишаване на осведомеността за даден проблем, но нищо повече. Ако другият човек настоява, че не иска да се възстанови или не разбира, че има проблем, не трябва да се обвинявате за това.

Никога не толерирайте човека да пие!

Вашият партньор може да ви помоли да купите алкохол. Може би защото се чувства неудобно, ако хората го видят да купува повече от една бутилка или по други причини.

Трябва обаче категорично да откажете. Всъщност трябва да изясните, че не сте съгласни с тяхната алкохолна зависимост и че я смятате за проблем. Следователно, ако искат да пият, ще трябва сами да си купят алкохола. Не трябва да помагате за поддържането на този вреден навик.

По същия начин вашият мъж може да търси причини да излезе и да пийне нещо. Ако усетите, че намерението му е да пие, трябва да сте ясни и категорични и да откажете.

Потърсете професионална помощ за лечение на алкохолна зависимост

С терапия и професионална помощ алкохоликът ще може отново да се радва на пълноценен живот.

Процентът на хроничните алкохолици, които са успели да се излекуват от зависимостта без професионална помощ, е много нисък. Така че, ако вашият партньор е алкохолик и е разбрал, че има проблем, и се опитва да потърси помощ, го подкрепете.

Има терапевти за пристрастяване, които могат да ви преведат през тази голяма стъпка и трудно пътуване. Има и организации, като Анонимни алкохолици, които оказват подкрепа на хора с този вид зависимост.

Избягвайте стресови ситуации за зависимия

Това винаги е препоръчително, но още повече, когато зависимият е на терапия и се бори с тази зависимост, за да се избегнат рецидиви. Трябва да можете да разпознавате ситуациите, които стресират зависимия и да се опитвате да ги избягвате. Всъщност стресът ще го накара да иска да пие, което ще усложни възстановяването му.

АЛКОГАРД премахва желанието за пиене на алкохол.

Източници: https://exploringyourmind.com/https://pixabay.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts