как да подредим гардероба си

25

мар.

Как да подредим гардероба си по най- добрия начин

Ще ви споделим няколко лесни начина с, които вече няма да ви се налага да губите време във търсене

Методът на Мари Кондо може да ви помогне да организирате гардероба си.

Според организационния гуру Мари Кондо, ключът е да започнем от нулата. Това означава, че трябва да извадите всичко, което притежавате от гардероба или скрина си, преди да започнете да организирате.

След като сте извадили всичко, трябва да групирате дрехите по категории. След това трябва да ги сгънете така, че да заемат възможно най-малко място, като направите малки купчини и ги съхранявате вертикално. За дрехите, които няма да ви трябват този сезон, трябва да използвате херметически затворени кутии или торби, за да не се повредят. Освен това измийте всеки артикул, преди да го приберете!

Разчистете

Когато извадите всичките си дрехи от скрина, е идеалният момент да помислите какво искате да запазите и какво вече не ви трябва.

Опитайте се да бъдете възможно най-критични и изхвърлете дрехите, които не сте носили известно време. Освен това разгледайте вашето пространство и вижте дали може да побере всичките ви дрехи. Винаги можете да местите рафтове, за да създадете място, ако е необходимо.

Приберете нещата!

Сгъването по специален начин може да ви помогне да организирате гардероба си.

Вертикалното сгъване е един урок, който можете да научите от Мари Кондо. Това е безупречен начин да се възползвате максимално от пространството.

Можете да използвате този метод за вашите ризи, чорапи и бельо. Освен това, ако искате наистина да организирате гардероба си, можете да класифицирате дрехите си по цвят и вид: дълги ръкави, къси ръкави, къси панталони и т.н. Това може да бъде супер полезно, когато искате да намерите нещо бързо.

По-обемни предмети

Когато навън започне да става топло, е време да кажете сбогом на одеялата, покривките и завивките. Проблемът обаче е, че тези елементи заемат много място. Съвети? Вакуумното опаковане намалява обема с до една трета. По този начин можете лесно да ги съхранявате в най-високата част на гардероба си.

След това можете да следвате същия процес, когато дойде време да приберете летните си кърпи. Въпреки че това изисква инвестиция (закупуване на чантите), ще извлечете голяма полза от тях!

Не опаковайте всичко

Въпреки че не трае дълго, има няколко седмици, когато смяната на сезона означава, че един ден може да ви е смразяващо студено, а на следващия – твърде горещо.

В резултат на това винаги трябва да оставяте определени дрехи и аксесоари под ръка. Например леките пуловери, суичъри, тънки чорапи и шалове могат да бъдат много полезни. Дръжте ги в чекмедже, за да можете лесно да ги вземете, когато имате нужда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts