17

мар.

Как да отгледате босилек у дома за 7 дни

Научете кой е най-добрият метод за отглеждане на босилек – растение, което ще ви донесе късмет и просперитет

Наличието на свеж босилек ще ви позволи да готвите и вкусни ястия, както и да си правите лечебен чай.

Познатият на всички босилек е едно от най-добрите растения, което има феноменална енергия! От латински името му се превежда като „кралска трева“, а едно от свойствата му е да привлича късмета! Не е случайно, че в много съвременни колоди на картите Таро именно илюстрациите с босилек поставят пентакли върху картите на паричния елемент – той наистина е в състояние да подобри човешкото благосъстояние и здраве.

В Индия босилекът се нарича тулси и според легендата Кришна носел огърлици от тулси, за да развие вяра и безкористна любов. Това растение хармонизира емоционалната сфера и спомага за повишаване на имунитета! Босилекът се счита за свещено растение и е на второ място след лотоса. Индийците вярват, че тулси изпълнява най-тайните желания и дарява тялото с енергията на любовта.

Босилекът идва в европейските страни след набезите на армията на Александър Македонски в Азия, а в България се появява в края на 18-и век и първоначално се използва само като лечебно растение.

Ако решите да отглеждате босилек у дома, ще останете приятно изненадани колко бързо расте. За малка градина с босилек ще ви трябват 2-3 саксии, почва и семена от босилек. Ако искате да ускорите процеса на растеж, купете естествен течен тор и просто добавете няколко капки към водата, с която го поливате.

Как да засадите босилек

  1. Напълнете всяка саксия с пръст и полейте почвата щедро.
  2. Засадете 5-7 семена във всяка саксия.
  3. Покрийте със стреч фолио, за да създадете парников ефект.
  4. Поливайте почвата всеки ден, като разреждате малко тор във водата.
  5. След 7-9 дни ще се появят първите издънки, така че отстранете фолиото и продължете да поливате ежедневно.
  6. Когато на балкона е топло, изнесете саксиите на слънчевата страна и ги отглеждайте до края на лятото! Периодично можете да засаждате нови семена и да премахнете израсналия босилек, който ще използвате предимно за подправяне на храна.

Източник: woman.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts