фън шуй

28

сеп.

Как да наредите стаята на детето си по правилата на Фън Шуй

 

 

Какво е мястото на леглото?
Нека да започнем с основното нещо-леглото. Според Чоу, леглото служи като „командващ пост“ в детската стая. „В идеалния случай леглото трябва да бъде разположено така, че таблото да е в съседство със стената и да виждате вратата от нея. Не трябва леглото да бъде точно срещу вратата, а по-скоро на диагонално противоположен ъгъл на стаята“, обяснява Чоу.Поставянето на леглото по този начин помага да се избегнат проблемите със съня на детето, защото по този начин му позволява да види кой влиза в стаята.

Леглото не трябва да се поставя точно под прозореца!

двуетажно легло
Избирайте дървото пред метала. Уверете се, че леглото е здраво и удобно. Махнете мобилния телефон на детето, за да може енергията да циркулира в стаята.

Какво ще кажете за двуетажните легла?
Анджи Чоу не подкрепя тази идея: енергията на детето, спящо твърде близо до тавана, може да бъде потиснато. Ако имате ограничено пространство и двуетажното легло е единственият вариант, уверете се, че е подходящо за самите деца. За едното дете може да бъде уютно убежище, а за другото клаустрофобичен капан.

 

Цвят на стаята
В идеалната детска стая, енергиите Ин и Ян са в равновесие: не трябва да е прекалено тъмно или прекалено светло. Цветовете трябва да отразяват индивидуалността на детето. „Когато избирате цвят за стените, избягвайте ярки неонови цветове и тапети, претоварени с рисунки- може да повлияе на нервната система на детето и да наруши съня му“, съветва Чоу. Изберете пастелни сини, зелени и розови тонове, за да „успокоите“ атмосферата. Тези цветове, според Чоу, са цветовете на мира и възстановителната сила на Фън Шуй.

огледало
Сложете в детската стая голямо огледало „в пълен ръст“ на тяхното ниво.

Фън Шуй за повишаване на самочувствието
Дали вашето дете няма да бъде разстроено от спад на самочувствието? Плакатите с поп звезди, носещи съмнителни ценности, най-добре се заменят със снимка на детето или с голяма такава, изобразяваща някой важен и щастлив момент от живота на семейството.

Безпорядъкът е вреден
„Насърчавайте децата да подреждат играчките си в края на деня, защото доказателствата за необуздано забавление през деня, проявяващо се под формата на разпръснати навсякъде обекти, не допринася за спокоен сън“, обяснява Чоу. Определете място за всяко едно нещо, добавете кутии или кошници за играчки в стаята, така че почистването да не отнема много време.

Декорации по стената
Позволете на детето да избира само какво ще виси по стените на детската стая. Въпреки това, за деца с неспокоен сън, изображенията на нещо бързо (автомобили, бурни вълни) не са желателни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts