Пердета

25

мар.

Как да изберете подходящите пердета за дома?

Изборът на подходящ размер завеси е важен. Най-добре е те да стигнат чак до пода.

Завесите – една немаловажна част от декора на вашия дом

Завесите са от съществено значение за декорирането и осигуряването на защита и поверителност. Поради тази причина има много различни стилове. Важно е да разберете кои са правилните завеси, които да изберете за вашия дом.

Хората отделят много внимание на планирането, анализирането и избора на всички детайли на домовете си. Това са ключови аспекти за оформяне на пространството, което отговаря на техните вкусове и включват, разбира се, избор на подходящи завеси.

Пердетата имат специфични функции, и правят  мястото по уютно. Също така разнообразието на стилове позволява да се използват различни комбинации, съчетаване с други аксесоари и подчертаване на цветове или детайли. Те дори могат да се използват за фокусиране на вниманието на гостите.

Изборът на подходящите завеси е от съществено значение за предпазване от слънчева светлина, която може да проникне през прозорците и да повлияе на комфорта, особено когато тъмнината е необходима за почивка. Те са идеални за намиране на спокойствие, поверителност и сигурност.

Съвети за избор на правилните завеси

Като толкова важен елемент за декорацията на един дом има все повече и повече разнообразие в стиловете пердета на пазара.

Поради това е важно да се отбележи, че е най – добре да не се прибягва до покупка на нещо само заради самото него. По добре отделете време за анализ и обмисляне на всички определящи фактори.

Ето няколко съвета за да направите правилен избор:

Определете основната цел на завесата

За да изберете правилните пердета, трябва да помислите за основната задача на този нов елемент. Това е така, защото може да има различни цели:

  1. Разширяване на декора и запазване на стил. Тоест, да накарате завесата да подсили идеята за модерно или традиционно пространство.
  2. Открояване на проделена част от пространството.
  3. Противодествие на светлината в пространство, което е твърде светло и неудобно.
  4. Помага да се поддържа температурата на стаята.

Освен това на този етап е важно да стане ясно, че не всички завеси в къщата трябва да са еднакви, защото във всяка една стая е за различни нужди.

Мерките са много важни

Преди закупуване на пердетата трябва да се направи измерване на прозорците. Тази стъпка трябва винаги да се изпълнява. По този начин цялото стъкло е закрито, изгелжда добре и завесите отговарят на вашите нужди.

В същотото време, имайки размерите, можете също да си купите правилните пръти, за да окачите завесите. Този аспект по някога се пренебрегва, но е ключово да се избягва закупуването на пръти, които са твърде къси или не са напълно устойчиви.

Изборът на цвят

Изборът на цвят е един от най- важните моменти при вземането на решение за правилните пердета, тъй като това е много забележим фактор, който може да подчертае мястото или да се отнеме от неговата хармония.

За да направите добър избор, препоръчително да изберете цветен тон, който е в същия диапазон на стените, диваните или възглавниците, всъщност можете да използвате същия цвят като стените, когато искате да получите цялостен ефект.

Другата алтернатива обаче е да изберете цвят, който контрастира с цвета на стените и мебелите, за да бъде приятно за окото. Тази опция е успешна стига да са избрани правилните комбинации.

Изберете правилния стил

Завесите имат основна функция за регулиране на светлината, която влиза в едно пространство.

Има множество видове пердета, с различни тъкани и текстури. Всеки от тях отговаря най- добре на дадена нужда. Ето защо е важно да ги познавате, за да получите добър резултат:

  1. Копринените тъкани са най подходящи, когато приоритет е декорацията. Този тип перде предава нотка на елегантност и модерност.
  2. Памукът е едеален за декориране, като същевременно запазва по- естествен, отколкото сериозен стил. Овен това е от съществено значение, ако искате да поддържане или повишаване на температурата.
  3. Прозрачните материи са, когато искате да пропуснете малко слънчева светлина в стаята, но в същото време подържане поверителност и сигурност. Този тип пердета се използват широко в спалните през деня.
  4. Дебел плат или кадифе могат да бъдат търсени за спални, така че през нощта вашите завеси да не пропускат светлина и да можете да спите удобно. Можете да поставите тези платове пред прозрачна завеса, така че мястото да не е тъмно през цялото време.

Определете добра височина и подредба, за да изберете правилните пердета

Трябва да вземете в предвид, че доколкото е възможно, пердето трябва да се монтира на добра височина. Най- добре е да го направите почти от тавана, така че цялото пространство да придобие амплитуда.

Завесите никога не трябва да бъдат къси, защото естетически няма да стои добре. Преръчваме ви пердетата да стигат до пода. Можете също така да добавите малка излишна дължина, за да може да изглежда прозорецът по голям и по модерен.

Планирайте и изберете правилните пердета за вашия дом

Никога не трябва да имровизирате при измерванията, защото в крайна сметка може да закупите пердета, които не отговарят на размерите.

Ако в стаята ви има много текстури, препоръчваме ви да използвате обикновени завеси, за да комбинирате и балансирате пространството. Както може би сте забелязали, всичко ще зависи от заобикалящата среда на самите завеси, за да се определи дали те отговарят на пространството, което декорирате.

Източник: https://steptohealth.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts