23

ян.

Предпазване на кожата в студа – важни правила и съвети

Като се захлади, обличате топли дрехи, за да защитите тялото си. Трябва обаче да вземете и определени мерки за предпазване на кожата в студа, защото тя има пряк контакт със студендия въздух

предпазване на кожата в студа

Но лицето остава открито и трябва да му помогнете да понесе ниските температури и вятъра. Без защита ще изпръхне, кожата ще започне да се лющи, сухотата ще провокира появата на бръчки.

Грижата трябва да е съобразена с типа на кожата. Но има и общи правила, които важат за всички. Организмът трябва да получава достатъчно течности, за да се хидратира и кожата, която е последна на опашката за водни запаси. Освен това така я прочиствате от вредни вещества. Кожата е индикатор за здравето. Когато токсините в организма намалеят, тя става свежа и еластична.

Важно е да се храните правилно, а при липса на плодове и зеленчуци в менюто – да добавяте витамини. Най-важните за кожата са А и Е, за да не губи тя еластичността си. Трябва ви и нужното количество правилни мазнини, без които хидратацията на кожата е невъзможна. Това са най-вече омега-3 мастните киселини, който се съдържат в морските риби, орехите, зелените зеленчуци, лененото семе. В същото време е добре да намалите животинските мазнини, защото те водят до повишаване на сухотата на кожата, понякога предизвикват появата на обриви и пъпки.

Почистването е задължително за предпазването на кожата в студените дни, но с препарати, които допълнително хидратират

Сапун не бива да използвате, защото и най-качественият пресушава кожата. Плискайте лицето с чиста вода два пъти на ден.

През студените дни спазвайте следните правила:

• Мийте лицето поне час преди да излезете навън.

• Задължително сложете
защитен крем със специални масла. Преди да излезете, попийте със салфетка излишното.

• Защитете устните с подхранващ балсам. Червилото трябва да е с масла и да има хидратиращ ефект.

• Не забравяйте ръцете. Редовно нанасяне на подходящ мазен крем и периодични маски за под хранване ще защитят кожата им.

Козметичните продукти за лицето трябва да са различни за студения въздух навън и в отоплявани помещения

Важно е да са съобразени с типа на кожата и сезона, универсални не съществуват. Ако в лятната жега кремът трябва да овлажнява и предпазва от слънцето, зимната грижа е насочена и към подхранване. Добре е продуктите да съдържат натурални масла и да имат повишено количество витамини А и Е.

Сухата кожа е много чувствителна. Сутрин сложете подхранващ крем. Нощният може да е обичайният хидратиращ. Почиствайте лицето само с лосиони.

За мазна кожа грижата при студ е по-лесна, защото излишната мазнина пред-
пазва от дехидрагиране. Използвате овлажняващ крем, който да замести мазното покритие с влажно и така да премахне неприятното лъщене. Този крем се слага и сутрин, и вечер.

Комбинираната кожа е най-разпространена

Грижата за нея е като за сухата. Кремът не трябва да е прекадено мазен и да е най-вече подхранващ.

Проблемна е кожата, която често се възпалява и има пъпки. Грижата за нея е сложна. Използването на специализирани козметични продукти е задължително. Следвайте тези насоки за предпазване на кожата в студа, за да се насладите на зимния сезон без да се притеснявате от кожни проблеми.

Източници: https://www.womenshealthmag.com; https://www.freepik.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts