16

ное.

Как да върнем черния цвят на дрехите

Черните дрехи изглеждат стилни но, за съжаление, от честото пране губят наситения си черен цвят

В нашите възможности е да направим всичко възможно, за да защитим любимите си панталони или блуза и, ако е необходимо, да им върнем цвета.

Много по-разумно е да предотвратим загубата на цвят по време на пране, отколкото да го възстановяваме по-късно.

  • Следвайте препоръките на етикета на дрехата за оптимален цикъл на пране и температурни граници.
  • Купете специален прах за черни тъкани – той не само ще ви помогне да запазите съществуващия нюанс, но и ще ги направи с една идея по-ярки.
  • Докато изплаквате, можете да добавите щипка сол и супена лъжица сода за хляб към водата. Тези вещества ще помогнат за освежаване на черния цвят.

Как да върнем черния цвят на дрехите

Ако дрехите вече са загубили цвета си след пране, ще трябва да прибегнете до някои мерки.

Следните съвети ще ви помогнат да възстановите черния цвят на избелелите дрехи:

  • специални багрила;
  • тютюн;
  • оцет.

Вземете 15 грама тютюн, залейте с един литър преварена вода, оставете да се запари и след това прецедете. Избършете изпраните и изсушени дрехи с гъба, потопена в този разтвор.

За възстановяване на черния цвят е подходящ обикновен тютюн за цигари

Оцетът е друго нещо, с което ще можем да върнем яркостта на черните дрехи и да предотвратим по-нататъшно им избеляване. Добавете три-четири супени лъжици оцет към студена вода, потопете предварително изпраните дрехи и оставете да постоят 20-30 минути. След това време изстискайте дрехите, изплакнете обилно в студена вода и оставете да изсъхнат на добре проветриво място, за да се отървете от неприятните миризми.

Ако имате черни дрехи в гардероба си, които са склонни да изпускат цвят при пране, можете да ги използвате, за да възстановите цвета на изпраните, но избледнели дрехи. Накиснете ги заедно в топла вода, без да добавяте препарат, след това ги поставете в пералнята и изперете с препарат за черни тъкани. Изплакнете черните дрехи в студена вода и ги окачете да изсъхнат. Ще видите, че дрехите, които са загубили цвета си, са станали по-ярки.

Докато изплаквате, можете да добавите две супени лъжици оцет към водата. Резултатът е, че черния цвят ще остане наситен за по-дълго време.

Има специални багрила, които могат да възстановят избелелите черни дрехи и много от тях са в състояние да се използват у дома.

Купете черна боя, която съответства на вида на тъканта, от която е изработена дрехата, и я ползвайте според инструкциите (за повечето препарати това означава пране в гореща вода с добавена боя). По този начин можете да върнете черния цвят, а не само да ги освежите. Ако дрехите са изработени от деликатни тъкани и след обработка с боя, според инструкциите, могат да загубят външния си вид, по-добре е да ги дадете на химическо чистене. химическо чистене.

Източник: woman.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts