цели

1

ное.

Как да бъдем по организирани?

как да бъдем по-организирани

Кои са най-важните съвети за организация на времето и повишаване на продуктивността?

Ще споделим няколко съвета, които могат да ви помогнат да бъдете малко по-организирани и да почувствате, че денят е бил продуктивен. Трябва да уточним, че можете да ги приложите във всяка област, независимо дали това е вашият дом, вашата работа или животът ви като цяло.

Направете си списък

Правенето на списъци със задачи е много добро начало да станете по-организиран човек. Има приложения, предназначени да правят списъци с класификации, цветове или приоритети. Въпреки това, използването на класически бележник винаги е валиден избор.

В същото време е важно да се установи коя дейност е най-спешна и коя е най-досадната за изпълнение, за да я свършите първа, ако това е възможно. Световноизвестният оратор Брайън Трейси заявява в книгата си „Eat That Frog!“, че след като се отървете от това, което сте отлагали, всичко започва да тече много по-бързо.

Трябва също така да не се опитвате да разчитате на паметта си, без значение колко добра е тя. Винаги е по-добре да напишете всичко в писмен вид, за да не се питате „Какво трябваше да направя?“. Правейки бележки, ще намалите недоразуменията и объркването. Ако се питате как да бъдем по-организирани, може да започнете от тук.

Дръжте всичко на мястото си

Ще се учудите, ако преброите времето, което губим в търсене на ключовете за колата си, защото не сме ги поставили на мястото им. Зарядни устройства, мобилни телефони, хартии, химикалки, дрехи, играчки в домовете, където има деца… Всичко трябва да има определено място, което трябва да се спазва. В противен случай ще прекарате целия ден в търсене. Това е ключов фактор за по-добрата организация.

Един от съветите на Мари Кондо, експертът в подреждането на дома, е, че винаги, когато отивате от една стая в друга, трябва да вземете нещо с нас. Това означава, че трябва да се възползвате от пътуването, за да занесете дрехите, които са останали в кухнята, например в спалнята. Много е просто и ще спестите много време.

Подредете компютъра си

Ако работите с компютър, той трябва да бъде организиран, с чисто бюро. Използвайте папки, за да класифицирате вашите документи. Подреждането на информацията е много важно за ефикасното й използване.

Същото важи и за отметките на браузъра. Важно е да имате папки с уебсайтове, които имат общи характеристики или които съдържат подобна информация. Например новини, доставчици, клиенти, платежни платформи, банки, филми и т.н.

Правете всичко едно по едно и бъдете фокусирани

По-добре (и по-продуктивно) е да фокусирате вниманието си върху една дейност в даден момент. По този начин не се разсейвате и не отклонявате енергията си в опити за извършване на няколко задачи едновременно, което често води до невъзможност да завършите нито една от тях. Това е сред главните грешки на хората, които се питат „как да бъдем по-организирани“.

Източници: https://www.insider.com; https://www.freepik.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts