Как да бъдем по организирани

цели
Как да бъдем по организирани?

Съвети как да бъдем по организирани

Ще споделим няколко съвета, които могат да ви помогнат да бъдете малко по-организирани и да почувствате, че денят е бил продуктивен. Трябва да уточним, че можете да ги приложите във всяка област, независимо дали това е вашият дом, вашата работа или животът ви като цяло.

Направете си списък

Правенето на списъци със задачи е много добро начало да станете по-организиран човек. Има приложения, предназначени да правят списъци с класификации, цветове или приоритети. Въпреки това, използването на класически бележник винаги е валиден избор.

В същото време е важно да се установи коя дейност е най-спешна и коя е най-досадната за изпълнение за да е свършите първа, ако това е възможно. Световноизвестният оратор Брайън Трейси заявява в книгата си Eat That Frog! че след като се отървете от това, което сте отлагали, всичко започва да тече много по-бързо.

Трябва също така да не се опитвате да разчитате на паметта си, без значение колко добра е тя. Винаги е по-добре да напишете всичко в писмен вид, за да не се питате „Какво трябваше да направя?“. Правейки бележки, ще намалите недоразуменията и объркването.

Дръжте всичко на мястото си

Ще се учудите, ако преброите времето, което губим в търсене на ключовете за колата си, защото не сме ги поставили на мястото им. Зарядни устройства, мобилни телефони, хартии, химикалки, дрехи, играчки в домовете, където има деца… всичко трябва да има определено място, което трябва да се спазва. В противен случай ще прекарате целия ден в търсене.

Един от съветите на Мари Кондо, експертът в подреждането на дома, е, че винаги, когато отивате от една стая в друга, трябва да вземете нещо с нас. Това означава, че трябва да се възползвате от пътуването, за да занесете дрехите, които са останали в кухнята, например в спалнята. Много е просто и ще спестите много време.

Подредете компютъра си

Ако работите с компютър, той трябва да бъде организиран, с чисто бюро. Използвайте папки, за да класифицирате вашите документи.

Същото важи и за отметките на браузъра. Важно е да имате папки с уебсайтове, които имат общи характеристики или които съдържат подобна информация. Например новини, доставчици, клиенти, платежни платформи, банки, филми и т.н.

Правете всичко едно по едно и бъдете фокусирани

По-добре (и по-продуктивно) е да фокусирате вниманието си върху една дейност в даден момент. По този начин не се разсейвате и не отклонявате енергията си в опити за извършване на няколко задачи едновременно, което често води до невъзможност да завършите нито една от тях.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

манго и авокадо

2 начина за приготвяне на здравословна салата с манго и авокадо

Пожелания за рожден ден на дете