28

ян.

Какво се случва с тялото, ако не правите секс една година?

Последствията могат да бъдат много сериозни. Липсата на секс уврежда както тялото, така и емоционалното здраве

„Четох някъде, че ако не правиш секс една година, можеш отново да станеш девствена.“ – Много опитна девица.

Помните ли този разговор между двама герои от „Сексът и градът“? Актрисите имат страхотно чувство за хумор. В действителност ситуацията е много по-сериозна. Има редица неприятни последици от продължителното въздържание, които сега ще изброим.

Проблеми с ерекцията

Дългосрочното въздържание е опасно предимно за мъжете. Поради липса на сексуална активност се развива риск от еректилна дисфункция. С други думи, тялото е свикнало да се въздържа и възбудата просто не се появява. Така че, преждевременната еякулация след дълга пауза е най-малката от неприятностите.

Самочувствието намалява

Мозъкът реагира на липсата на секс, той възприема липсата на интимност като сигнал, че човек е престанал да бъде привлекателен за другите. Самочувствието намалява и човек бавно изпада в депресия. Лекарите казват, че спермата е естествен антидепресант и помага за подобряване на настроението на силния пол.

Освен това този факт накара учените да мислят, че използването на презервативи и прекъсването на половия акт стават причина за чести конфликти между партньорите. Разбира се, презервативите са най-добрият контрацептив, но ако имате редовен сексуален партньор, тогава е по-добре да изберете други методи за защита срещу нежелана бременност.

Повишен риск от развитие на рак на простатата

Американската урологична асоциация проведе проучване и се оказа, че мъжете, които изпитват липса на секс, са по-склонни да страдат от простатит и са изложени на риск от развитие на рак на простатата.

Нарушение на съня и промени в сънищата

Дори психолозите са против продължителното въздържание. Те вярват, че липсата на секс в продължение на година или повече причинява отчуждение между партньорите, намалено либидо, както и нарушение на моделите на съня. Освен това се променя и съдържанието на сънищата. Хората, които дълго време не правят секс, изпитват възбуда в съня си, по-често сънуват еротични сънища. В същото време човек започва да бърка реалността и съня и може да започне да изпитва удоволствие в съня, а това води до факта, че в обикновения живот той напълно ще игнорира любовните удоволствия.

Отказът от секс съкращава живота!

Оказа се, че колкото по-рядко правите секс, толкова по-кратък става животът ви! Намаляването на сексуалната активност води до увеличаване на аминокиселината, наречена хомоцестеин. Тази аминокиселина уврежда стените на кръвоносните съдове и се образуват атеросклеротични плаки. Това пречи на нормалното движение на червените кръвни клетки, възниква тромбоза, а след това и инфаркт или инсулт.

Оказва се, че сексът не е просто извор на удоволствие за човека, той е полезен за здравето и пряко влияе върху продължителността на живота.

Източник: woman.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts