трениране

3

мар.

Какво не трябва да ядете преди тренировка?

 

 

Както всеки добре работещ механизъм, нашият организъм се нуждае от правилното гориво. Разбира се, всички знаят, че яденето на сладкиши, пица и шампанското, 2 часа преди тренировка, не са добра идея. Но се оказва, че продукти, които на пръв поглед изглеждат полезни, могат да изиграят лоша шега във фитнеса. Кои са тези продукти?

1.Листни зеленчуци

зеле
По този начин ще избегнете дискомфорта, без да оставяте любимите си продукти

Пресните зеленчуци сами по себе си и в салата са чудесно нещо, но само зеле, спанак и броколи могат да причинят силен дискомфорт, особено когато сте в движение. Причината за това е наличието на фибри в състава им и е почти гарантирано, че листните зеленчуци предизвикват подуване и увеличено образуване на газове. Искате да хапнете нещо леко преди тренировка- заменете салатата като смесите любимите си плодове с половин чаша листни зеленчуци по ваш избор, добавете малко вода и овесена каша.

2.Хумус
Бобовите растения са отличен източник на протеини, необходими за мускулите. Но в магазините се предлага хумус с добавено много масло, в което могат да се появат плесени. Ако накиснете зърната преди да ги приготвите, тази опасност ще се премахне. В противен случай рискувате да инжектирате гъби в тялото си, което ще предизвика възпаление и намалена абсорбция на кислород. Заменете закупения хумус с извара – тя е по-лека, също богата на протеини и не съдържа никакви ненужни масла.

3. Пълнозърнест хляб

хляб
Заменете пълнозърнестия хляб с обикновен хляб, добавяйки малко парченца фъстъчено масло или банан за енергийния бонус

Обикновено изборът на пълнозърнести продукти, включително хлябът, е правилната стъпка, но преди тренировка е точно обратното. Въглехидрати, които идват с дрожди и глутен, причиняват подуване на корема.

4. Сурови семена
Шепа сурови слънчогледови семки преди йога изглежда като добра закуска … докато не почувствате подуване и стомашен дискомфорт. Всичко е свързано с високото им съдържание на масла. Ограничете се до една или две чаени лъжички семена в комбинация с половин чаша овесена каша – комбинация от мазнини, протеини и въглехидрати ще ви даде необходимия заряд енергия без неприятни усещания.

5. Пикантни храни
Киселини по време на тренировка? Никой не иска това. Така че помислете два пъти, преди да започнете с остатъците от вашата тайландска вечеря или чипс с лют пипер. Подправките изискват повече време за храносмилането.

доматен сок
Придържайте се към доматен сок – нормализира кръвното налягане и перфектно утолява жаждата

6. Спортни напитки
В повечето случаи, всички тези красиви бутилки спортни напитки крият под капачката много, много захар. Те могат да съдържат витамините и електролитите, от които се нуждаете … но лукавата захар много скоро ще намали получената енергия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts