29

сеп.

Какво може да се приготви в обикновена машина за кафе?

Надявам се, че тези опции за готвене в кафемашина ще помогнат на настоящите и бъдещите студенти поне малко да разнообразят и подобрят диетата си

Когато бях в колеж и живеех в студентско общежитие, ни позволяваха да държим в стаите само електрически чайници и кафемашини – и без повече електрически уреди.

Ако тогава само знаех на какво е способна машина за кафе, щях да ям пица и всякакъв друг боклук много по-рядко. Надявам се, че тези опции за готвене в кафемашина ще помогнат на настоящите и бъдещите студенти да имат повече варианти за разнообразяване на своите менюта. И най-вече – за спасение в ситуациите, когато парите са на привършване.

Овесена каша: изсипете овесена каша в резервоар за вода и в нея налейте вряла вода. Voila. Няколко минути – и здравословната закуска е готова.

Варени яйца: поставете яйцата в купа с вода и ги оставете да се готвят 10-12 минути.

Колбаси: варят се по същия начин като яйцата. Оставете горещата вода да покрие съда, в който първо сте сложили колбасите, и изчакайте няколко минути.

Топли сандвичи: за да приготвите това ястие, използвайте нагревателната повърхност на кафеварката като тиган.

Палачинки: Поставете незалепващо фолио върху нагревателната повърхност и отгоре изсипете свареното тесто за палачинки.

Задушена риба в долния резервоар + зеленчуци – в отделението за смляно кафе: идеално здравословен обяд, напълно приготвен в кафе машина.

Шоколадово фондю: това ястие определено ще озари напрегнатите часове на подготовка за сесията. Загрейте сметаната, разбийте и разтопете тъмния шоколад в нея, ако имате малко захар – също добавете. Готово. Сега можете да потопите в получената смес парчета бисквитки, филийки мандарина, ябълки и т.н.

Кюфтета: напълнете долния съд с доматен сок, поставете месните топчета и пуснете са се загрее.

Концентрирана супа: изсипете концентрата супа в долния резервоар и оставете врящата вода да тече до желаната консистенция. Разбъркайте и оставете на топло за няколко минути.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts