микроцимент

6

юни

Какво е микроцимент и за какво може да се използва?

Микроцимент- нова и иновативна технология

Новите постижения в сферата на строителството никога не престават да  ни изненадват, тъй като се появяват нови продукти, които улесняват задачите по обновяване и декорация. По този повод ще говорим за това какво е микроцимент и за какво се използва.

Първо, ще прегледаме от какво се състои този материал, предимствата му и къде и за какво може да се използва. Можем да ви уверим, че е много лесно да се справите, така че можете да изпълнявате задачи сами, без да наемате професионалист.

Какво е микроцимент?

Както подсказва името му, това е материал, който се състои от цимент, смоли, добавки и някои минерални пигменти, които осигуряват различни цветове. Различните нюанси са голямо предимство, защото ни дава възможност да изберем тон, който да се адаптира и съчетава с останалите елементи.

Това също е материал, който може да се нанася върху хоризонтални и вертикални повърхности без никакви проблеми. Подовете, стените и мебелите могат да бъдат покрити с микроцимент и да се постигне модерно, елегантно и много добро покритие.

От друга страна, може да се използва върху повърхности, които са както на закрито, така и на открито. По принцип за първите се предпочита фино покритие, докато за второто средно или плътно.

Какви са предимствата на микроцимента?

Този иновативен метод за покриване на различни повърхности има много предимства. Той е силно устойчив на температурни колебания, драскотини и удари.

Второ, ще споменем въпроса за цената. Той е сравнително евтин, тъй като може да се нанесе върху материала, който вече имаме като основа (порцелан, плочки, керамика, боя). Не е необходимо да премахвате това, което вече е там и това е страхотно спестяване.

На трето място, микроциментът предлага максимална адхезия. В този смисъл е възможно да се нанесе върху мраморна маса или върху плочки за баня без проблем.

Микроциментът изисква много малко поддръжка. Не се препоръчва използването на много абразивни продукти за почистването му, а просто топла вода и неутрален сапун. Тук бихме добавили, че няма разширителни фуги, което избягва натрупването на мръсотия.

Предлага се в различни цветове и е много лесен за нанасяне. Ще трябва да следвате инструкциите за употреба и да имате поне 4 или 5 дни, тъй като това изисква различни процеси с времето за сушене.

Микроцимент- приложения

Както бе споменато в началото, този материал се използва главно за покриване на различни повърхности. Това могат да бъдат стени, подове и различни мебели, като плотове или маси. По-долу ще опишем подробно най-често срещаните употреби, дадени му.

1. Мебели

Микроциментът е идеален за покриване на мебели вътре и извън дома. Като предлагате широка гама от облицовки, можете да играете с селски или елегантни стилове.

В случай на външно обзавеждане е обичайно да видите пейки и градински маси, покрити с микроцимент. Не забравяйте, че се предлага в различни цветове, така че със сигурност ще има сянка, която да подхожда на вашата градина. Той е много устойчив на климатични фактори, което го прави предпочитан сред тези, които планират да обновят външните си мебели.

Използва се и за покриване на вани и плотове за баня и кухня. Той е ултра устойчив на влага.

2. Подове и стени

Този материал е идеален за покриване на подове и стени, поради ниската си цена. Много е лесен за нанасяне и внася модерен щрих в различни среди. При подовете върху тях се поставя специална пластмасова мрежа, за да се добави повече устойчивост.

3. Бани

Микроциментът се използва все по-често в баните, защото е устойчив на влага и се почиства много лесно. Независимо дали става дума за стена, под, вана или плот, този материал е толкова гъвкав и може да се използва по много възможни начини.

4. Стълби

Покриването на стълбище с микроцимент ще ви даде отлични резултати. Изглежда страхотно, ако го комбинирате с дърво и желязо, два отличителни елемента в конструкцията.

5. Плувни басейни

Покриването на зоната около басейна с микроцимент е много мъдра идея. Това е така, защото е неплъзгащ се, декоративен и устойчив на UV лъчи.времето за сушене.

Източници: https://steptohealth.com/https://pixabay.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts