бременност

8

мар.

Какви странности да очаквате по време на бремеността?

 

 

Внезапно нарастване на космите по лицето
На лицето, както и на врата. Това неочаквано „окосмяване“ минава изведнъж около половин година след раждането. Попитайте вашия лекар, ако е необходимо да се борите с тези неочаквани косми с восък, бръснач или пинсети.

Тъмни петна по кожата
Ако забележите тъмни петна по бузите, челото или носа, не се притеснявайте, няма да се превърнете в гепард. Това е така наречената „маска на бременната“, която се среща доста често. След раждането тези петна така изчезват, сякаш никога не са съществували.

Кръвотечение от носа

Трябва да сте в полуседнала позиция и наклонени напред

Кървенето от носа може да ви изплаши, но в повечето случаи няма повод за безпокойство. Внимателно дръжте носа си за няколко минути, за да спрете кървенето. Обадете се на вашия лекар, ако това не работи или ако често ви тече кръв от носа.

Потъмняване на зърната
Кожата на и около зърната може да стане по-тъмна. Също така, на тях може да се появат и малки натъртвания- това са само малки жлези, които не позволяват на зърната да станат прекалено сухи.

Разхлабени зъби
Ако зъбите ви станат по-малко „устойчиви“, обвинявайте бременността, която може да повлияе на състоянието на зъбите. Тази странност ще мине веднага щом бебето се роди.

Тъмна лента, минаваща през корема

тъмна лента
Не трябва да се притеснявате, ако вашата линия на корема е по-голяма, отколкото на ваши познати

Забелязвате ли тъмната ивица, която се е появила между пъпа и слабините? Не се притеснявайте- ще изчезне с времето.
Тъмната линия всъщност е хиперпигментация. Тя представлява вертикална ивица, която се спуска на една педя надолу от пъпа.
Очаквайте тази линия да изчезне след 9 до 12 месеца от раждането. При майките, които кърмят, обикновено този период се увеличава до 1 година.

 

Папилома
Върху ръцете и гърдите ви се появиха малки кожни израстъци? Това са папиломи и те нямат нищо общо с рака. Ако не сте доволни от присъствието им, консултирайте се с лекар и той може да ги отстрани.

бебе

 

 

Не забравяйте, че всички тези странни промени и симптоми ще преминат или поне ще станат по-малко забележими с времето. Не наблягайте толкова на тях, а мислете за наградата- щастието да имаш дете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts