9

апр.

Какви лекарства трябва да имате под ръка, когато пътувате?

Ще ви трябват универсални лекарства за справяне с неразположения, когато сте на път. Ето кои са най-важните медикаменти при пътуване.

лекарства за пътуване
Ако ще сте на място, където наблизо няма аптека, е добре да се запасите повече. На ваканция в непозната страна или дори в европейска имайте предвид, че лекарствата често са с различно име. За почивка у нас или в познат курорт в друга държава не прекалявайте.

В базовата ваканционна аптечка сложете хапчета за треска, болкоуспокояващи, срещу запек, диария, повръщане. Независимо дали ще летувате на море или на планина, ще се нуждаете от защита срещу насекомите. Предвидете медикамент при евентуално изгаряне. Пъхнете лепенки за рани. В списъка може да са противоалергични хапчета, капки за нос, изкуствени сълзи, дезинфектант, антисептична пудра за рани, ластичен и обикновен бинт. Ако пътувате с деца, вземете и електронния термометър.

На повечето лекарства пише да се съхраняват до 25 градуса, така че ги сложите в несесер с изолиращо фолио отвътре.

Щом ще носите лекарства с рецепта в чужбина, трябва да се информирате за условията за внос в конкретната страна. Най-добре опаковката да е оригиналната и да вземете рецептата, с която са предписани.

 

Кои са най-важните лекарстсва, които трябва да носите при всяко пътуване? 

 

1. Медикаменти за настинка

Би било наистина гадно да настинете по време на пътуване, но за съжаление се случва. Вземете нещо, което ще ви помогне да спите през нощта, като изсуши носа ви и потисне кашлицата и силни лекарства за настинка, които да ви прекарат през деня, без да провалят пътуването ви.

 

2. Лекарства за алергии (антихистамини)

Какъвто и да е вашият антихистамин или лекарство за алергия, го вземете и го носете всеки ден. Никога не знаете кога може да имате неочаквана алергична реакция към някое ново ястие или подправка. Също така, за съжаление може да бъдете ухапани от буболечка на почивка или да получите много лошо слънчево изгаряне. Ако се случи едно от двете, антихистамините ще са полезни.

 

3. Имодиум

Разбира се, човек се надява, че няма да получи диария, докато са е на почивка или в чужбина, но за съжаление това се случва. Може би нещо, което сте изяли, просто не е подходящо за вас, или може би имате случай на хранително отравяне. Така или иначе е неприятно и наистина не искате да тичате до тоалетната на всеки пет секунди, докато обикаляте нов град. Така че успокойте стомаха и ума си и вземете Имодиум.

 

4. Лекарсто за киселини

Ако никога преди не сте имали киселини, вероятността да ги получите, докато сте в чужбина, не е голяма. Въпреки това, ако това се случи, това е ужасно чувство, което наистина може да развали деня ви. Вместо да тичате до най-близката аптека и да търсите нещо, което да облекчи болката, защо не хвърлите няколко хапчета в куфара си. Заслужава си при всяко положение.

 

Винаги си носете лекраства при пътуване!

Особено ако ходите на къмпинг или на разходка в планината, задължително трябва да носите горепосочените медикаменти в себе си. Противоалергичните лекарства могат да се окажат животоспасяващи, ако сте алергични към ужилване от пчела, стършел или ухапване от друго насекомо. Препоръчително е също да носите в себе си бинт, антисептична пудра за рани и дезинфектант.

Източници: https://bestlifeonline.com; https://www.freepik.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts