овлажнител

5

фев.

Каква е разликата между овлажнител и дифузор

Ако не знаете кой от тези два варианта е най-добрият вариант за вас, тук ще научите за разликите

С тези два неща можете да създадете чисто и приятно пространство и да подобрите качеството на въздуха. Поради тази причина трябва да знаете разликите между овлажнители и дифузори, за да можете да решите кой е по-добър за вас.

Трябва да вземете предвид техните характеристики. И двете подобряват атмосферата и качеството на въздуха. Това е важно, защото пряко влияе върху това как се чувствате.

Характерисктики

В днешно време качеството на въздуха не е най-доброто. Това е така, защото има много вещества, които замърсяват качеството на въздуха, който ни заобикаля.

Отоплението или климатиците могат да изсушат атмосферата, което се отразява на вашето благосъстояние. Растенията са добри за пречистване на въздуха.

Благодарение на технологията сега има специфични устройства за подобряване на качеството на въздуха, като овлажнители и дифузори.

Трябва да знаете как работят, за да разберете разликата им. Дифузорите изпаряват ароматите и ги превръщат в микрофина мъгла, която се разпространява във вашата среда, докато овлажнителите поддържат нивото на влажност равномерно. С други думи, първият подобрява аромата на вашия дом, а вторият влияе върху нивото на водата в атмосферата.

И двете изпаряват водата, но имат различни функции. Овлажнителите избягват всички вредни ефекти, които възникват в суха среда, като сухота на дихателните пътища и кожата. Ето защо тяхната основна функция е да добавят повече влажност на въздуха.

Дифузорите придават приятен аромат и уникална индивидуалност на вашия дом. Те изпаряват водата, но не са достатъчно силни, за да повлияят на нивото на влажност в дома ви.

Пречистване на въздуха

Дифузорите и етеричните масла помагат за пречистване на въздуха във вашия дом. Изхвърлят микрочастици, които неутрализират неприятните миризми и цигарен дим.

Те също така намаляват бактериите и гъбичките във въздуха. Маслото от чаено дърво се препоръчва за избягване на предаване на болести и също така помага при алергии. Тяхната мъгла идва от студена вода, което предотвратява разпространението на микроорганизми.

Ефекта на овлажнителите и дифузорите

Те имат различни функции, но и двете влияят на вашето благосъстояние. Сега можете лесно да разберете разликата между овлажнители и дифузори.

Овлажнителите ви позволяват да дишате по-добре, което ви помага при стреса. Освен това ще почувствате, че кожата, носът и устата ви са по-хидратирани. Ако имате настинка, това ще ви помогне да облекчите симптомите.

Дифузорите влияят на настроението ви чрез ароматерапия и етерични масла. Те облекчават симптомите на физическо и емоционално заболяване.

Например маслото от лавандула помага да се отпуснете и да спите по-добре, а маслото от евкалипт помага при бронхиални проблеми. Вижте този комплект от Amazon.

Това са основните разлики между овлажнители и дифузори. И двете са полезни при определени заболявания и подобряват вашето благосъстояние.

Изберете най-добрия въз основа на вашите нужди. Ако искате по-високо ниво на влажност или да изпълните дома си с приятни аромати, тези две опции са идеални за вас.

Източници: https://decortips.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts