17

ное.

Каква е прогнозата за края на пандемията, която даде Бил Гейтс?

На 18 ноември известният филантроп, милиардер и основател на Microsoft Бил Гейтс сподели своите прогнози за COVID-19

Бил Гейтс сподели как вижда развитието на пандемията по време на Новия икономически форум в Сингапур. Според бизнесмена разпространението на коронавирусната инфекция в света ще приключи в средата на 2022 г.

„Смъртността и общата заболеваемост от коронавирус трябва да намалят рязко… До средата на следващата година тези цифри може да достигнат сезонни данни за грипа“, се казва в изявлението на Гейтс ТАСС .

Според милиардера заболеваемостта и смъртността от коронавирус ще намалеят на фона на развитието на естествения имунитет, ваксинациите на хората и появата на нови лекарства.

При какви условия е невъзможно да се спре COVID-19?

Гейтс вярва, че спирането на разпространението на коронавирусна инфекция няма да работи, ако опасния вирус мутира отново. Пандемията ще приключи „при липса на нови щамове до средата на следващата година“, подчерта бизнесменът.

Какво може да бъде по-лошо от коронавируса?

По-рано основателят на Microsoft каза, че човечеството в бъдеще може да се сблъска с по-сериозни заболявания от епидемията от коронавирус. Освен това Гейтс отбеляза, че говорим не само за природни епидемии, но и за такива, причинени от биотерористи.

За да сме подготвени за нови епидемии, е необходимо да инвестираме в глобални изследвания на слабостите, довели до бързото разпространение на covid по света.

„Огромният брой смъртни случаи и икономическите щети, причинени от коронавируса, трябва да стимулират финансирането на проекти за подобряване на ваксините, леченията и диагностичните тестове, които ще са необходими за по-добро овладяване на следващата пандемия“, каза Гейтс, цитиран от британския The Guardian.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts