италианска супа

18

май

Италиянска супа с боб

Много вкусна и лесна за приготвяне рецепта!

В Кампания, особено в Неапол, бобът заема видно място в местната кухня. Те са главните герои в многобройните си разновидности на много рецепти. Паста и боб, тази, която е толкова кремообразна и гъста, че ако обърнете ястието, то не пада, е една от основните атракции в таверните на Неапол и околностите. В стил „Маруцара“, с миди или свинска кора, бобът се поддава на различни традиционни интерпретации. За разлика от други бобови растения – нахут, леща, фасул и грах – използвани още в древни времена в средиземноморските региони, бобът е сравнително скорошен, идващ от Америка, заедно с много други зеленчуци, в многобройните им разновидности. С течение на времето много видове боб са били приети в Кампания. Това е лятната рецепта приготвена без домати и след това подправени с малко олио и много пресен риган.

Необходими продукти:

800 г пресен боб

2 скилидки чесън

Риган на вкус

Екстра върджин зехтин на вкус

Сол на вкус

Бял пипер на вкус

8 филийки стар хляб

Приготвяне на италианска супа с боб

Тъй като това са пресни зърна, не е необходимо да се омекотяват във вода като сухите. След като ги почистите, поставете зърната в тенджера, пълна със студена вода с малко натриев бикарбонат, и започнете процеса на готвене. Когато тенджерата заври, намалете огъня до минимум, покрийте тенджерата с капак, като я оставите леко повдигната с черпак. Оставете ги да се варят поне един час или докато бобът омекне.

Изключете огъня и оставете зърната да изстинат във водата. За да приготвите супата, отново включете котлона и загрейте боба. Извадете порция боб, смесен с вода за готвене и го сложете в купата за сервиране. През това време нарежете стария хляб на кубчета.

Отстранете сърцевината на скилидката чесън и я добавете към боба. Добавете сол, черен пипер и риган на вкус, поръсете с олио и сервирайте с кубчетата хляб.

Източник: https://napolicious.pastagarofalo.it/https://pixabay.com/bg/photos/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts