спане

27

ное.

Има начин как да се справиш с жегата без климатик през лятото!

 

 

Най-популярното решение в тази гореща ситуация е климатизацията. Модерните системи за охлаждане лесно създават комфортна атмосфера в спалнята, съпроводена с приятен бонус под формата на бял шум, което го прави толкова сладко за сън. Но от сметката за електричество отново ще ви стане горещо.

Какво да правят хората, които нямат климатик по екологични или икономически причини?

Изглежда невъзможно да оцелееш без охладителна система през лятото, но как да се справяли нашите баби и дядовци без тях? Оказва се, че имат свои методи, които ги предпазват от прегряване през летните нощи.

1.Изберете памук. Оставете всички блестящи, сатенени и полиестерни платове за зимата. Памука перфектно „диша“ и подпомага вентилацията.

2. В хладилника за помощ. Поставете чаршафите в пластмасова торба и я сложете в хладилника за няколко минути, преди лягане. Тези чаршафи няма да успеят да ви охладят за цялата нощ, но ще ви дадат отдих от топлината, докато заспивате.

3.Египетски нощи. За този случай има „египетски метод“. Жителите на Нил със сигурност са знаели как да се справят с топлината. Намокряли са покривките със студена вода, премахвали за излишната влага и са се завивали с тях.

вентилатор
Вентилаторът е класически метод за разхлаждане

4.По старомоден начин. Може да използвате ледени кубчета, за да си направите ръчно изработен вентилатор. Поставете контейнер с кубчета пред вентилатора. Суспензията от студена, изпаряваща се влага ще тече направо към вас с поток от въздух от вентилатора.

5.Работим с пулса. Ако трябва да се охладите не бързо, а веднага, прикрепете кубчета лед или студен компрес към главните точки на пулса: китките, врата, лактите и под коленете.

6.Самотен студ. Съжаляваме, сладки двойки, но ако спите сами, а не в обятията на половинката си, няма да усещате горещината. Нежността с партньор увеличава телесната температура и леглото се намокря от потта.

7.Охладете се сами. Студеният душ през лятото поема съвсем нов звук: по този начин охлаждате цялото тяло, но и си лягате без изобщо да усещате топлина.

топлина
Избягвайте печката- по този начин отоплявате цялата къща

8.Далеч от печката. Лятото не е най-доброто време за стоене зад печката. Вместо, да пържите пиле или да приготвяте супата за готвене, се придържайте към приготвянето на студени ястия. Те също допринасят за бързия метаболизъм, което означава, че тялото няма да се прегрява от излишната енергия, изразходвана за храносмилането на тежка храна.

9.Стойте близо до пода. Проста физика: горещият въздух се издига, затова, ако е възможно, си лягайте възможно най-близо до пода. Ако живеете в двуетажна къща, през лятото е по-добре да стоите на първия етаж.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts