8

ное.

Има ли сериозни намерения към вас или само ви губи времето?

Той е изключително влюбен. Обажда ви се по 10 пъти в денонощието. Всяка вечер и през почивните дни сте заедно

Винаги е много внимателен и грижлив. Няма нещо, което дори бегло сте споменали, че искате, а той да не го е направил. Всичко между вас изглежда идеално.

И така вече 2 години. Без никакъв намек да се жените или поне да заживеете заедно. А и двамата сте около 30, съвсем не ви е рано за обвързване.

Дали този мъж има сериозни намерения, или само си губите времето с него?

Специалистите казват, че съществуват признаци, по които да познаете, че той мисли за дългосрочни отношения с вас, но едновременно го тресе изначалният мъжки страх, че ще загуби свободата си, и затова се тутка с предложението.

Знаците на пръв поглед са лесни за разгадаване, но всъщност може да са противоречиви. Затова много подробно, внимателно и честно разгледайте фактите.

С приятели или насаме

Добър знак е, че ви е запознал с приятелите си и сте допуснати в компанията. За него това е важно. Първата цедка сте минали, когато те са ви одобрили и приели. Втората си е на любимия ви. Приятелите му са неговият кръг, сред тях може да се отпусне и да бъде себе си. Допускането ви там означава, че той ви се доверява. От друга страна обаче не е обнадеждаващо, ако прекарвате почти всичкото време заедно не насаме, а с компания, без значение дали е негова, ваша, обща. Да, по принцип мъжете не посвещават свободните си часове на жени, които нямат значение за тях, особено пък когато първоначалните сексуални мераци са удовлетворени. Но щом вашият любим предпочита непрекъснато да сте е други хора, потърсете причините за това.

Може би той си е такъв по характер

Може би е купонджия, който винаги трябва да е заобиколен от множество. Може би не е в състояние да отказва поканите на приятелите си. Може би непрестанното общуване с тях е израз на подсъзнателния му страх, че ще бъде ограничена свободата му, ако се затваря само с вас. А може и да не му е интересно да сте дълго двамата. Последният вариант по-скоро сочи, че вероятно няма намерение да сте заедно, „докато смъртта ви раздели , колкото и влюбен да изглежда в момента. Нещо в общуването с вас не го задоволява и съзнателно или подсъзнателно търси изход навън.

След внимателния и честен анализ направете опит да организирате така по-голяма част от времето, че да оставате насаме. Пандемията сега ви дава най-различни алибита. Действайте хитро, за да не се почувства той ограничен. Но това е начинът да разберете дали и колко дълго ще издържи да сте само двамата, без да изпитва скука.

А пък ако любимият ви е купонджия по природа, преценете вие дали ще издържате с него навън или вкъщи без него с бъдещите деца, ако се окаже, че той има сериозни намерения.

Дава ли ви „играчките“ си

От серията „свободата или жената“ е един странен признак, който специалистите смятат за съществен. Любимият ви вероятно си има притежания, над които трепери. Не става дума за електрическото влакче от детството му, а примерно за компютъра, плейстейшъна, колата, даже може да е телефонът. Ако не е готов да сподели с вас някоя толкова скъпа на сърцето му играчка, значи не е готов и за сериозно обвързване.
На него му е ясно, че семейството е споделяне и на притежанията. Може, без да искате, да повредите някое от тях, но то не е по-ценно от това, че сте двойка, едно цяло и всичко ви е общо. Все ще преживее някак загубата на предмет, колкото и да си го обича. Така че ако не позволява да докоснете страхотния му нов джойстик, а ви пробутва да играете със стария, му е нужно още време, за да ви приеме като своя половинка.

Грешно е да приемете, че любимият ви не позволява при нужда да използвате лаптопа, таблета или смарт фона му, понеже има нещо за криене. В повечето случаи не е така, а просто не е готов да споделя притежанията си.

И тук бъдете честни

Щом не шофирате добре, вероятно е прав да си пази автомобила. Това не е доказателство, че не иска да си споделя собствеността, а здрав разум. Много влюбени мъже и след дълги отношения ще погледнат накриво жената, която им ползва самобръсначката, защото от малки са научени, че това е лично хигиенно пособие също като четката за зъби.

Но пробвайте като тест примерно пуловер, който той много си обича. Ако се нацупи, че сте го облекли, връзката ви само изглежда идеална.

Приема ли помощ

Всеки мъж иска да е велик в очите на любимата. Перченето в началото си е в реда на нещата, иска да ви впечатли. Но когато сте отдавна заедно и не позволява да му помогнете в никоя домашна или служебна работа, особено когато има затруднения, означава, че не ви приема за партньор.

Друг вариант е да ви подценява, но той също не е добър. Трети е да се инати „аз сам“ като 3-годишно дете, което пък издава някакви комплекси.

При всички случаи мъжът, който иска или поне приема помощ, предложена от любимата, има сериозни намерения, защото не се страхува да покаже слабост пред нея. А това е огромно доказателство за доверие и основа за сериозни намерения.

Как говори

Мъжът, който се плаши за свободата си, казва „аз“. Ако родителите са го научили да не използва често това лично местоимение, тогава говори в първо лице единствено число.

Щом обикновено употребява първо лице множествено число в разговорите с любимата и пред познатите си, като има предвид нея, значи открито признава, че вече не се възприема за единак, а съобразява живота си с друг човек. Редовното „ние“ е силно доказателство за обвързване, подчертават специалистите по отношения.

Още по-силен сигнал са конкретните планове за общо бъдеще и стъпките към тях

Наострете уши, защото няма начин да не подразберете между другото дали не смята да се съберете, след като той изпълни определени условия. Някои мъже са си поставяли някакви професионални и материални цели, които държат да постигнат, преди да създадат семейство. Например да хвърлят огромни усилия за кариерата си и да изкачат стъпала в йерархията, до-като са свободни, а после да могат да посветят повече време на жената и децата.

Да се позабавляват с рисковани начинания или екстремни спортове. Да изкарат пари за жилище или за по-голям дом и т.н.

За вас е много естествено това последното да го направите заедно или пък да изтеглите кредит, който да изплащате заедно. Но любимият ви може да си има своя амбиция, която не противоречи на идеята да се обвърже с вас. Напротив, иска да ви осигури комфорт, социален престиж, финансови възможности и т.н., защото е възпитан, че те са задължение на мъжа. Просто му трябва време, за да ги постигне.

Успокойте се, след като разберете защо още не пада на колене и не ви прави предложение. Все пак обаче размислете дали пък амбицията му не е продиктувана от опасения как ще се развие бракът и дали не се застраховка, особено ако става дума за имотни и материални придобивки, които иска да постигне сам.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts